Ga naar de inhoud
Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen

Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen

Knapperige zoete bladerdeeg gebakjes met een romige vulling van gezoete room met citroen en natuurlijk blauwe bessen.

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 120 gr blauwe bessen
  • 6 vellen bladerdeeg ( diepvries )
  • 185 gr roomkaas naturel
  • 50 gr poedersuiker
  • Paar druppels vanille aroma
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei ( losgeklopt )

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de plakjes deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Meng de roomkaas met een paar druppels vanille aroma, citroensap en de poedersuiker.


  3. Leg een velletje bladerdeeg op een bakplaat en besmeer het midden diagonaal met het roomkaasmengsel. Verdeel er wat blauwe bessen over. Ongeveer een stuk of 12.


  4. Vouw de 2 onbesmeerde punten over de vulling en druk op elkaar vast. Maak ze niet al te strak, want ze rijzen nog in de oven en anders loopt de vulling er uit.


  5. Besmeer de gebakjes aan de bovenzijde met het ei en bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi met een beetje poedersuiker.


  6. Tips: Deze gebakjes zijn het allerlekkerst als ze nog iets warm zijn. Bewaar ze eventueel afgesloten op een droge en koele plek voor maximaal 2 dagen. Ze worden dan wel iets minder knapperig.