Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen

Knapperige zoete bladerdeeg gebakjes met een romige vulling van gezoete room met citroen en natuurlijk blauwe bessen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Laat de plakjes deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200° graden.

Meng de roomkaas met een paar druppels vanille aroma, citroensap en de poedersuiker.

Leg een velletje bladerdeeg op een bakplaat en besmeer het midden diagonaal met het roomkaasmengsel. Verdeel er wat blauwe bessen over. Ongeveer een stuk of 12.

Vouw de 2 onbesmeerde punten over de vulling en druk op elkaar vast. Maak ze niet al te strak, want ze rijzen nog in de oven en anders loopt de vulling er uit.

Besmeer de gebakjes aan de bovenzijde met het ei en bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi met een beetje poedersuiker.

Tips: Deze gebakjes zijn het allerlekkerst als ze nog iets warm zijn. Bewaar ze eventueel afgesloten op een droge en koele plek voor maximaal 2 dagen. Ze worden dan wel iets minder knapperig.

86 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!