Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen
Knapperige zoete bladerdeeg gebakjes met een romige vulling van gezoete room met citroen en natuurlijk blauwe bessen.
30 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
120 gr blauwe bessen
-
6 vellen bladerdeeg ( diepvries )
-
185 gr roomkaas naturel
-
50 gr poedersuiker
-
Paar druppels vanille aroma
-
1 eetlepel citroensap
-
1 ei ( losgeklopt )
Benodigdheden
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de plakjes deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Meng de roomkaas met een paar druppels vanille aroma, citroensap en de poedersuiker.
-
Leg een velletje bladerdeeg op een bakplaat en besmeer het midden diagonaal met het roomkaasmengsel. Verdeel er wat blauwe bessen over. Ongeveer een stuk of 12.
-
Vouw de 2 onbesmeerde punten over de vulling en druk op elkaar vast. Maak ze niet al te strak, want ze rijzen nog in de oven en anders loopt de vulling er uit.
-
Besmeer de gebakjes aan de bovenzijde met het ei en bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi met een beetje poedersuiker.
-
Tips: Deze gebakjes zijn het allerlekkerst als ze nog iets warm zijn. Bewaar ze eventueel afgesloten op een droge en koele plek voor maximaal 2 dagen. Ze worden dan wel iets minder knapperig.
Heeft het gesmaakt?
111 stemmen
Ook lekker