Oud en nieuw recepten 2022

Oud en nieuw recepten 2022

Oud en nieuw recepten voor een heerlijke jaarwisseling! Oliebollen en appelbeignets mogen niet ontbreken. Maar denk ook aan borrelhapjes zoals hartige bladerdeeghapjes, wraprolletjes en toastjes met lekkere smeersels. Allemaal makkelijk zelf te maken! Organiseer je een diner of buffet thuis? Ook dan vind je hier lekkere en feestelijke recepten.

Populair

20 x hartige hapjes oud en nieuw

Sluit het oude jaar feestelijk af met de lekkerste hartige hapjes. Wij zetten de 20 lekkerste borrelhapjes voor je bij elkaar.

Gevulde eieren

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept.

Hapjes en snacks

25 min

8 stuks

Makkelijk basisrecept voor oliebollen

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste oliebollen inclusief 5 onmisbare tips voor de lekkerste oliebol of krentenbol!

Hapjes en snacks

45 min + 1 uur rijzen

20 stuks

Nieuw

Gorgonzoladip

Dip groenten of toastjes in deze heerlijke gorgonzoladip. Samen met citroen, honing en bieslook brengt het de blauwe kaassmaak mooi in balans. Zeker het proberen waard.

Hapjes en snacks

10 min

1 schaaltje

Oliebollen met Monchou en kersen

Na deze oliebollen met romige Monchou vulling met kersen wil je nooit meer gewone oliebollen.

Hapjes en snacks

10 min

10 stuks

Italiaanse amuse lepels

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Voorgerecht

25 min

10 lepels

Butter board kerst

Een gezellige plank met boter en lekkere toppings zoals cranberry, rozemarijn en pecan. Lekker bij de kerstborrel.

Voorgerecht

20 min

6-8 pers.

Bladerdeeg cups met avocado

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Voorgerecht

10 min + 15 min oventijd

8 hapjes

Borrelkrans voor kerst

Gezellige kerstborrel op de planning? Maak dan deze feestelijke krans van rozemarijn met lekkere toppings. Ook leuk als voorafje bij het kerstdiner.

Hapjes en snacks

30 min

4 pers.

Uitgelicht recept

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

Bakrecept

20 min + 25 min oventijd

5 stuks

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Bekijk recept

Oud en nieuw hapjes

Camembert uit de oven

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Hapjes en snacks

10 min + 20 min oventijd

4 pers.

Spinazie feta bladerdeegrolletjes

Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje.

Hapjes en snacks

25 min + 20 min oventijd

15 stuks

Gebakken ricotta dip uit de oven

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Hapjes en snacks

10 min + 25 min oventijd

1 portie

Zoete recepten

Appelflappen

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

Bakrecept

15 min + 25 min oventijd

10 stuks

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Bakrecept

20 min + 25 min oventijd

5 stuks

Bananenloempia’s

Zoete loempia's van bananen in een krokant jasje van filodeeg uit de oven met chocoladesaus. Een heerlijke zoete snack of lekker met een bolletje ijs als dessert.

Nagerecht

25 min + 20 min oventijd

6 stuks

Bakrecepten

Appelbeignets

Ouderwets lekker recept voor Oud en nieuw: gefrituurde appelbeignets met kaneel!

Hapjes en snacks

35 min

15 stuks

Banaan flappen met Nutella

Deze zoete flapjes zijn net even wat anders omdat ze gevuld zijn met banaan, nutella en hazelnoot

Bakrecept

15 min + 15-20 min

6 stuks

Oreo wafels met chocoladesaus en slagroom

Deze luchtige wafels met Oreo koekjes zal niemand kunnen weerstaan!

Bakrecept

20 min + 30 min baktijd

8-10 stuks

Tapas hapjes

Gevulde champignons met truffelrisotto

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Voorgerecht

40 min + 15 min oventijd

10 stuks

Krokante knoflook garnalen

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Bijgerecht

20 min + 25 min oventijd

20 stuks

Toastjes met serranoham

Kleine hapjes om uit te delen met mozzarella, serranoham en tomaat

Hapjes en snacks

10 min

10 stuks

Hoe maak ik makkelijke hapjes voor veel mensen?

Zorg ervoor dat je iets eenvoudigs maakt wat snel af is, maar er toch feestelijk uitziet. Denk aan gevulde eieren, wrap rolletjes of toastjes met leuke toppings. Andere makkelijke opties zijn knakworstjes in bladerdeeg, komkommerhapjes of prikkertjes met bijvoorbeeld tomaat, mozzarella, basilicum en wat kruiden. Dit kun je ook eenvoudig van tevoren klaarmaken. Je kunt ook een borrelplank maken. Kijk hieronder voor inspiratie voor een borrelplank.

Hoe maak ik een borrelplank?

Hier vind je tips en inspiratie voor een mooi gevulde borrelplank. Een borrelplank leg je gemakkelijk vol met:

– Toastjes met smeersels in leuke bakjes
– Lekkere kazen en vlees zoals ham, worst of paté
– Groente met dip, zoals komkommer en paprika in reepjes, snack wortels en tomaatjes
– Dip kan bijvoorbeeld heksenkaas zijn, mayonaise met kerriepoeder, tzatziki yoghurt dip of tomatendip
– Nootjes
– Chips
– Augurkjes
– Een bakje olijven
– Wat druiven
– Knakworstjes in bladerdeeg

Hoe verwarm je een oliebol?

Een koude oliebol is vaak droger dan een verse, warme oliebol. Om deze verse sensatie weer terug te krijgen kun je de oliebol het beste opwarmen in de voorverwarmde oven of airfryer. Verwarm de oliebol zo’n 3 tot 5 minuutjes op 150 graden.

Je kunt oliebollen ook in de magnetron verwarmen. Voor 5 stuks: verwarm de oliebollen zo’n 30 seconden op 750 watt. Welke ingrediënten je nodig hebt, hoeveel krenten je gebruikt en andere tips, kun je vinden in het basisrecept voor oliebollen.

In welke olie kun je het beste oliebollen bakken?

Je kunt hiervoor het beste olie gebruiken die geen aparte smaak meegeeft. Zoals zonnebloemolie, maïsolie of rijstolie. Vloeibaar frituurvet of frituurolie is ook een optie. Gebruik geen olijfolie, dit heeft namelijk een uitgesproken smaak die je niet aan je oliebollen wil meegeven. Vermijd ook liever kokosolie, want dit geeft een wit laagje aan de oliebol.