Oud en nieuw recepten 2023

Oud en nieuw recepten 2023

Oud en nieuw recepten voor een heerlijke jaarwisseling! Oliebollen en appelbeignets mogen niet ontbreken. Maar denk ook aan borrelhapjes zoals hartige bladerdeeghapjes, wraprolletjes en toastjes met lekkere smeersels. Allemaal makkelijk zelf te maken! Organiseer je een diner of buffet thuis? Ook dan vind je hier lekkere en feestelijke recepten.

Populair

20 x hartige hapjes oud en nieuw

Sluit het oude jaar feestelijk af met de lekkerste hartige hapjes. Wij zetten de 20 lekkerste borrelhapjes voor je bij elkaar.

Gevulde eieren

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept.

Hapjes en snacks

25 min

8 stuks

Makkelijk basisrecept voor oliebollen

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste oliebollen inclusief 5 onmisbare tips voor de lekkerste oliebol of krentenbol!

Hapjes en snacks

45 min + 1 uur rijzen

20 stuks

Nieuw

Churros maken

Maak thuis eenvoudig de lekkerste churros met dit recept. Knapperig, perfect goudbruin en omhuld met suiker en kaneel. Deze zelfgemaakte churros zijn heerlijk met warme chocoladesaus.

Hapjes en snacks

35 min

12 stuks

Kwarkini’s (kwarkbollen)

Deze kwarkini’s (kwarkbollen) zijn kleine kwark oliebollen die luchtiger en minder vet zijn dan gewone oliebollen. Ook heb je geen wachttijd omdat er geen gist in zit. Win-win vinden wij dus!

Hapjes en snacks

30 min

40 stuks

Vegan crème brûlée

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Nagerecht

5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd

4 pers.

Bladerdeeg amuse lepels

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Voorgerecht

25 min + 15 min oventijd

21 stuks

Griekse gehaktballetjes met tzatziki

Het kruidige gehakt combineert heerlijk met de frisse Griekse tzatziki saus en is een ideaal hapje om uit te delen tijdens Oud & Nieuw of op een feestje.

Bijgerecht

15 min bakken + 25 min

20 stuks

Italiaanse amuse lepels

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Voorgerecht

25 min

10 lepels

Uitgelicht recept

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

Bakrecept

20 min + 25 min oventijd

5 stuks

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Bekijk recept

Oud en nieuw hapjes

Bladerdeeg hapjes met geitenkaas

Verwen jezelf en je gasten met heerlijke hapjes met maar 4 ingrediënten. Met knapperig bladerdeeg, romige geitenkaas en een vleugje zoete honing. Eenvoudig te maken en perfect voor feestjes of als smaakvolle snack.

Hapjes en snacks

20 min + 20 min oventijd

12 stuks

Gorgonzoladip

Dip groenten of toastjes in deze heerlijke gorgonzoladip. Samen met citroen, honing en bieslook brengt het de blauwe kaassmaak mooi in balans. Zeker het proberen waard.

Hapjes en snacks

10 min

1 schaaltje

Oliebollen met Monchou en kersen

Na deze oliebollen met romige Monchou vulling met kersen wil je nooit meer gewone oliebollen.

Hapjes en snacks

10 min

10 stuks

Zoete recepten

Appelflappen

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

Bakrecept

15 min + 25 min oventijd

10 stuks

Mini oliebollen met ananas

Recept voor het maken van mini oliebollen met ananas, maar ook te gebruiken als basisrecept

Hapjes en snacks

30 min + 1 uur wachten

35 stuks

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Bakrecept

20 min + 25 min oventijd

5 stuks

Bakrecepten

Kaasvlinders

Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Hapjes en snacks

15 min + 15 min oventijd

18 stuks

Appelbeignets

Ouderwets lekker recept voor Oud en nieuw: gefrituurde appelbeignets met kaneel!

Hapjes en snacks

35 min

15 stuks

Banaan flappen met Nutella

Deze zoete flapjes zijn net even wat anders omdat ze gevuld zijn met banaan, nutella en hazelnoot

Bakrecept

15 min + 15-20 min

6 stuks

Tapas hapjes

Garnalenkroketjes

Bij een gezellig avondje horen deze lekkere tapasnhapjes van kroketjes gevuld met een romige ragout met garnalen. Nu makkelijk zelf gemaakt met dit recept.

Hapjes en snacks

50 min + 45 min wachten

12 stuks

Gevulde champignons met truffelrisotto

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Voorgerecht

40 min + 15 min oventijd

10 stuks

Krokante knoflook garnalen

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Bijgerecht

20 min + 25 min oventijd

20 stuks

Hoe maak ik makkelijke hapjes voor veel mensen?

Zorg ervoor dat je iets eenvoudigs maakt wat snel af is, maar er toch feestelijk uitziet. Denk aan gevulde eieren, wrap rolletjes of toastjes met leuke toppings. Andere makkelijke opties zijn knakworstjes in bladerdeeg, komkommerhapjes of prikkertjes met bijvoorbeeld tomaat, mozzarella, basilicum en wat kruiden. Dit kun je ook eenvoudig van tevoren klaarmaken. Je kunt ook een borrelplank maken. Kijk hieronder voor inspiratie voor een borrelplank.

Hoe maak ik een borrelplank?

Hier vind je tips en inspiratie voor een mooi gevulde borrelplank. Een borrelplank leg je gemakkelijk vol met:

– Toastjes met smeersels in leuke bakjes
– Lekkere kazen en vlees zoals ham, worst of paté
– Groente met dip, zoals komkommer en paprika in reepjes, snack wortels en tomaatjes
– Dip kan bijvoorbeeld heksenkaas zijn, mayonaise met kerriepoeder, tzatziki yoghurt dip of tomatendip
– Nootjes
– Chips
– Augurkjes
– Een bakje olijven
– Wat druiven
– Knakworstjes in bladerdeeg

Wil je meer inspiratie voor het maken van een borrelplank? Bekijk hier hoe je een geweldige borrelplank maakt.

Hoe verwarm je een oliebol?

Een koude oliebol is vaak droger dan een verse, warme oliebol. Om deze verse sensatie weer terug te krijgen kun je de oliebol het beste opwarmen in de voorverwarmde oven of airfryer. Verwarm de oliebol zo’n 3 tot 5 minuutjes op 150 graden.

Je kunt oliebollen ook in de magnetron verwarmen. Voor 5 stuks: verwarm de oliebollen zo’n 30 seconden op 750 watt. Welke ingrediënten je nodig hebt, hoeveel krenten je gebruikt en andere tips, kun je vinden in het basisrecept voor oliebollen.

In welke olie kun je het beste oliebollen bakken?

Je kunt hiervoor het beste olie gebruiken die geen aparte smaak meegeeft. Zoals zonnebloemolie, maïsolie of rijstolie. Vloeibaar frituurvet of frituurolie is ook een optie. Gebruik geen olijfolie, dit heeft namelijk een uitgesproken smaak die je niet aan je oliebollen wil meegeven. Vermijd ook liever kokosolie, want dit geeft een wit laagje aan de oliebol.