Ga naar de inhoud
Oud en nieuw recepten 2024

Oud en nieuw recepten 2024

Oud en nieuw recepten voor een heerlijke jaarwisseling! Oliebollen en appelbeignets mogen niet ontbreken. Maar denk ook aan borrelhapjes zoals hartige bladerdeeghapjes, wraprolletjes en toastjes met lekkere smeersels. Allemaal makkelijk zelf te maken! Organiseer je een diner of buffet thuis? Ook dan vind je hier lekkere en feestelijke recepten.

Uitgelicht recept

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

20 M + 25 M oventijd

Vegetarisch recept
Bekijk recept

Hoe maak ik makkelijke hapjes voor veel mensen?

Zorg ervoor dat je iets eenvoudigs maakt wat snel af is, maar er toch feestelijk uitziet. Denk aan gevulde eieren, wrap rolletjes of toastjes met leuke toppings. Andere makkelijke opties zijn knakworstjes in bladerdeeg, komkommerhapjes of prikkertjes met bijvoorbeeld tomaat, mozzarella, basilicum en wat kruiden. Dit kun je ook eenvoudig van tevoren klaarmaken. Je kunt ook een borrelplank maken. Kijk hieronder voor inspiratie voor een borrelplank.


Hoe maak ik een borrelplank?

Hier vind je tips en inspiratie voor een mooi gevulde borrelplank. Een borrelplank leg je gemakkelijk vol met:


– Toastjes met smeersels in leuke bakjes

– Lekkere kazen en vlees zoals ham, worst of paté

– Groente met dip, zoals komkommer en paprika in reepjes, snack wortels en tomaatjes

– Dip kan bijvoorbeeld heksenkaas zijn, mayonaise met kerriepoeder, tzatziki yoghurt dip of tomatendip

– Nootjes

– Chips

– Augurkjes

– Een bakje olijven

– Wat druiven

– Knakworstjes in bladerdeeg


Wil je meer inspiratie voor het maken van een borrelplank? Bekijk hier hoe je een geweldige borrelplank maakt.


Hoe verwarm je een oliebol?

Een koude oliebol is vaak droger dan een verse, warme oliebol. Om deze verse sensatie weer terug te krijgen kun je de oliebol het beste opwarmen in de voorverwarmde oven of airfryer. Verwarm de oliebol zo’n 3 tot 5 minuutjes op 150 graden.


Je kunt oliebollen ook in de magnetron verwarmen. Voor 5 stuks: verwarm de oliebollen zo’n 30 seconden op 750 watt. Welke ingrediënten je nodig hebt, hoeveel krenten je gebruikt en andere tips, kun je vinden in het basisrecept voor oliebollen.


In welke olie kun je het beste oliebollen bakken?

Je kunt hiervoor het beste olie gebruiken die geen aparte smaak meegeeft. Zoals zonnebloemolie, maïsolie of rijstolie. Vloeibaar frituurvet of frituurolie is ook een optie. Gebruik geen olijfolie, dit heeft namelijk een uitgesproken smaak die je niet aan je oliebollen wil meegeven. Vermijd ook liever kokosolie, want dit geeft een wit laagje aan de oliebol.