Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paas tiramisu

Dit is het perfecte toetje voor Pasen en super makkelijk te maken: tiramisu met advocaat in een glaasje, dat wordt smullen met de paasbrunch!

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Klop de mascarpone en de slagroom met het zakje vanillesuiker en 75 ml advocaat met een mixer romig. Verdeel een beetje van het mengsel over de bodem van de glaasjes. Als de koffie is afgekoeld schenk je deze op een diep bord.

 Breek de lange vingers in tweeën en doop deze één voor één een paar seconden in de koffie en verdeel dan een paar stukjes over het romige mengsel in de glaasjes. Druppel hier een klein beetje van de overige advocaat over en maak weer een nieuwe laag met het roommengsel, lange vingers gedoopt in espresso en een beetje advocaat.

 Eindig met een laag van het roommengsel en besprenkel met wat extra advocaat. Breek 2 lange vingers in tweeën en steek deze bovenin het mengsel. Snijd of sla de chocolade paaseitjes in stukjes en kruimel deze over de paastiramisu.

 Je kunt deze tiramisu direct serveren of een dag in de koelkast bewaren. Let op, deze tiramisu is niet geschikt voor kinderen i.v.m. de alcohol in de advocaat.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.