Ga naar de inhoud
Paasrecepten 2024

Paasrecepten 2024

Heb je met Pasen een gezellig paas ontbijt, paas brunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Van lekkere quiche tot paasbrood tot eiersalade. Maar ook lekkere paastoetjes of gebak vind je hier.

Uitgelicht recept

Mini paas quiche met asperges

Deze kleine vegetarische quiches met prei, asperges en geitenkaas zijn perfect voor bij de paasbrunch

20 M + 25 M oventijd

Vegetarisch recept
Bekijk recept

Waarom eten we (zo veel) eieren met Pasen?

De traditie van het eten van eieren met Pasen stamt waarschijnlijk af van de overdaad aan eieren die ontstaat na een periode van vasten. Kippen blijven namelijk gewoon eieren leggen, dus die zijn er aan het einde van de vastentijd in overschot.


Wat mag er niet ontbreken tijdens een paasbrunch?

Tijdens het paasontbijt of tijdens de paasbrunch kun je uitgebreid genieten van gekookte eitjes (vaak mooi versierd), feeststol (paasstol), broodjes met zoet en hartig beleg bijvoorbeeld eiersalade en zoete gerechten zoals kaneelbroodjes. Ook de chocolade eitjes mogen niet ontbreken. 


Wat zijn leuke paasrecepten voor kinderen?

Met Pasen is het extra leuk om samen met je kinderen de voorbereidingen te doen. Betrek ze en bak samen iets lekkers. Vooral baksels die lijken op de paashaas of andere paasgerelateerde figuren zijn leuk om te maken zoals deze kaneel haasjes van croissantdeeg, broccolisoep in broodhaasje of dadel paashaasjes. Of maak deze kokosnestjes met paaseitjes.