Tiramisu taart

Probeer mijn tiramisutaart met een krokante bodem, romige mascarponevulling en een laag van koffie-doordrenkte lange vingers. Dit eenvoudige, maar smaakvolle dessert is ideaal als afsluiter voor ieder etentje. Maar ook op een feestje lekker bij een kop koffie of thee.

Nagerecht 25 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Vulling:

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met de bodem: meng het zout en de basterdsuiker door de bloem. Voeg dan de koude boter in stukjes toe en het halve ei. Mix tot een deeg dat je daarna kort met je handen tot een egale bal kneedt.

  2. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem. Druk het deeg met je handen wat plat. Bestrooi ook de bovenzijde met een beetje bloem en rol het deeg verder uit met een deegroller tot hij een paar cm groter is dan de bodem van de bakvorm.

  3. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Verdeel de lap deeg (met behulp van je roller) over de bakvorm. Mocht het deeg scheuren kun je het makkelijk weer aan elkaar drukken. Snijd het overige deeg van de randen en prik met een vork gaatjes in de bodem.

  4. Maak een stuk bakpapier iets vochtig en kreukel het op tot een bal. Vouw weer uit elkaar en leg op de bodem. Verdeel hier de steunvulling op. Zet dit 15 minuten in de oven. Haal de bakvorm daarna uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de vorm nogmaals 15 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.

  5. Maak dan de vulling: Mix de slagroom, suiker, vanillesuiker en mascarpone tot een romig mengsel.

  6. Besmeer de bodem van de taartvorm met een dun laagje van dit roommengsel, gebruik ca ⅓ deel. Doop de lange vingers een paar seconden in de koffie en leg ze op de bodem met laagje room. Druk ze er iets in.

  7. Doe de rest van het roommengsel in een spuitzak en maak kleine toefjes op de taart met lange vingers tot hij helemaal bedekt is.

  8. Bestrooi de bovenzijde van de tiramisutaart met een beetje cacao met behulp van een zeefje.

  9. Tips: voeg een scheutje likeur zoals amaretto toe aan de koffie voor een versie met alcohol.

  10. Je kunt ook een kant en klaar deeg gebruiken van een rol.

  11. Bewaar de tiramisu taart in de koelkast, maximaal 3 dagen.

Heeft het gesmaakt?
56 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!