Pasta met witte asperges

Lekker romig pastagerecht van tagliatelle in een mascarpone saus met citroen en stukjes witte asperge

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de asperges in ca. 4 stukjes en zorg dat je het laatste houterige stukje verwijderd. Breng een pan water aan de kook met een flinke scheut melk. Kook de asperges 7 minuten en laat ze daarna nog 10 minuten nagaren in het vocht.

 Kook ook de pasta gaar in een andere pan. Snipper het uitje en fruit aan in een pan. Voeg de mascarpone toe en roer er door. Breng het romige mengsel op smaak met het citroenrasp en een snuf peper en zout. Giet de pasta af en meng de pasta door de room.

 Giet de asperges af en vang wat van het kookvocht op. Schep de asperges voorzichtig door de romige pasta. Voeg een scheutje van het kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Snijd de zalm in stukjes en roer als laatste door de pasta of garneer de pasta hiermee. Bestrooi het gerecht eventueel met wat peterselie.

 Vervang de zalm ook eens door ham of een gekookt ei. In plaats van mascarpone kun je ook crème fraîche gebruiken.

90 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.