Pasta met witte asperges

Lekker romig pastagerecht van tagliatelle in een mascarpone saus met citroen en stukjes witte asperge

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de asperges in ca. 4 stukjes en zorg dat je het laatste houterige stukje verwijderd. Breng een pan water aan de kook met een flinke scheut melk. Kook de asperges 7 minuten en laat ze daarna nog 10 minuten nagaren in het vocht.

  2. Kook ook de pasta gaar in een andere pan. Snipper het uitje en fruit aan in een pan. Voeg de mascarpone toe en roer er door. Breng het romige mengsel op smaak met het citroenrasp en een snuf peper en zout. Giet de pasta af en meng de pasta door de room.

  3. Giet de asperges af en vang wat van het kookvocht op. Schep de asperges voorzichtig door de romige pasta. Voeg een scheutje van het kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Snijd de zalm in stukjes en roer als laatste door de pasta of garneer de pasta hiermee. Bestrooi het gerecht eventueel met wat peterselie.

  4. Vervang de zalm ook eens door ham of een gekookt ei. In plaats van mascarpone kun je ook crème fraîche gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
251 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!