Monchou toetje met witte chocolade en framboos

Trakteer jezelf op een heerlijk genietmoment met dit Monchou toetje in een glas. De romige Monchou, witte chocolade en frambozen zijn een heerlijke combinatie! Met maar 4 ingrediënten heb je dit binnen 20 minuutjes gemaakt.

Nagerecht 20 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 4 glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt 180 gr witte chocolade au bain-marie. Laat 20 gr witte chocolade over om op het laatst over het toetje heen te raspen.

  2. Klop de monchou romig. Klop in een andere kom de slagroom stijf.

  3. Laat de witte chocolade een beetje afkoelen (het moet niet weer hard worden). Meng de witte chocolade, monchou en slagroom met elkaar. De witte chocolade mag niet te heet zijn want anders kan het gaan schiften.

  4. Prak 100 gram frambozen fijn en meng het door het mengsel.

  5. Verdeel het toetje over de glaasjes en zet het in de koelkast. Laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Je kan de toetjes ook een dag van tevoren maken.

  6. Garneer als laatste de toetjes met de overgebleven frambozen en rasp er nog wat witte chocolade overheen.

Heeft het gesmaakt?
33 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.