Ga naar de inhoud
Lente recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente gerechten. Groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber en aardbeien zijn in het voorjaar op z’n best dus dat is extra genieten van deze voorjaarsgerechten.

Uitgelicht recept

Asperges op klassieke wijze met ham en ei

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

40 M

Glutenvrij recept
Bekijk recept

Welke groenten kun je eten in de lente?

Van Nederlandse bodem kun je in de lente weer genieten van asperges, Chinese kool, komkommer, lamsoren, paksoi, pompoen, postelein, prei, raapjes, raapstelen, rabarber, radijs, rettich, rode biet, rode kool, romatomaat, tuinboon, ui, veldsla, vleestomaat, winterpeen, winterpostelein, witlof, wortelen en zeekraal.


Er zijn ook andere groenten verkrijgbaar, maar deze komen dan of uit de kas of worden geïmporteerd. Kijk voor het hele overzicht op de lente groente- en fruitkalender.


Welke fruitsoorten kun je eten in de lente?

Het hele jaar door kun je appels, bananen, citrusfruit, druiven en peren eten. In de lente zijn er ook steeds meer tropische vruchten te verkrijgen zoals ananas, kiwi, meloen en granaatappel. Steeds meer zacht fruit wat we in Nederland kweken is ook al in de lente verkrijgbaar, zoals aardbeien, maar dan komt het wel uit de kas.


Wil je meer inspiratie voor lente recepten? Download hier dan gratis mijn e-book met lente recepten.