Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Salade met witlof en ei

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Sandwich met gerookte zalm met komkommer

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Op zoek naar variatie voor de lunch? Probeer dan eens deze frisse broodjes met gerookte zalm, komkommer en ei.

Smoothie bowl met banaan en aardbei

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 porties
  • *

Deze smoothie in een kom is een lekkere en gezonde variatie op je alledaagse ontbijt!

Caprese salade met perzik

  • Salades
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Plaattaart met groene groenten

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Rabarber compote

  • Nagerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Super makkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten rabarber compote te maken

Asperge salade met peer

  • Salades
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Rabarbermuffins met sinaasappel

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 min
  • 15 stuks
  • **

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Asperges met zalm en bieslooksaus

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Salade met zalm uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Courgette filodeeg taart

  • Lunch
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Salade met geroosterde kikkererwten

  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

De licht pittige en knapperige kikkererwten smaken heerlijk in deze frisse salade met limoendressing

Ei met asperges uit de oven

  • Lunch
  • 15 MIN + 5 TOT 10 OVENTIJD
  • 2 A 3 PERSONEN
  • *

De perfecte lunch voor in de lente: groene asperges met serranoham en ei uit een ovenschaaltje

Lente pasta met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekker pastagerecht met spaghetti, garnalen en tomaat in een romige saus geserveerd met een pluk sla

Lasagne met asperges en kip

  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Witte asperges met serranoham

  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Het is weer genieten met deze witte asperges met een heerlijke frisse dressing en serranoham

Mango muffins

  • Gebak en taart
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • *

Vrolijke muffins met mango die binnen no time klaar zijn, ook leuk voor bij de high tea

Hartige lente tompoes

  • Lunch
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD 
  • 4 STUKS
  • **

Hartige variant van de tompoes met geitenkaas en tomaat, lekker als lunch of als high tea recept!

Paassalade met raapstelen en kip

  • Lunch
  • 20 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Fris salade recept voor bij de paasbruch met stukjes kip, avocado, radijsjes en raapstelen

Risotto met zalm en asperges

  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaans hoodgerecht van romige risotto met groente asperge en gemarineerde zalm uit de oven

Turks brood sandwich met groenten

  • Lunch
  • 25 MINUTEN
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • *

Leuk voor bij de hightea of een picknick: sandwich met tapenade, gegrilde groenten en geitenkaas

Geroosterde bloemkoolsalade

  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 15 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

Dit frisse lenterecept met geroosterde bloemkool, avocado, serranoham en knoflookbrood is een feestje op je bord

Gamba noodle salade

  • Lunch
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere frisse Aziatische salade met noodles, gemarineerde komkommer en gebakken gamba's

Groene asperge soep

  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke soep van groene asperges met krokant gebakken spek

1 2 3 4  Alles weergeven

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik