Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Zomerse noedelsalade met garnalen en mango

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van deze lekkere frisse maaltijdsalade op basis van noedels.

Quiche met gerookte zalm en asperges

  • Hapjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6 porties
  • *

Gerookte zalm en groene asperges zijn een gouden combi, vooral in deze heerlijke en snelle quiche!

Asperge salade met Hollandse garnaal

  • Lunch
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Lente stamppot met rucola

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Frittata met groene asperges

  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Frisse salade met gerookte kip en peer

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geen zin om uitgebreid te koken? Deze gezonde en makkelijke salade met knoflookbrood staat binnen 20 min op tafel!

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Salade met witlof en ei

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Sandwich met gerookte zalm met komkommer

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Op zoek naar variatie voor de lunch? Probeer dan eens deze frisse broodjes met gerookte zalm, komkommer en ei.

Smoothie bowl met banaan en aardbei

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 porties
  • *

Deze smoothie in een kom is een lekkere en gezonde variatie op je alledaagse ontbijt!

Caprese salade met perzik

  • Salades
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Plaattaart met groene groenten

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Rabarber compote

  • Nagerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Super makkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten rabarber compote te maken

Asperge salade met peer

  • Salades
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Rabarbermuffins met sinaasappel

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 min
  • 15 stuks
  • **

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Asperges met zalm en bieslooksaus

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Salade met zalm uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Courgette filodeeg taart

  • Lunch
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Salade met geroosterde kikkererwten

  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

De licht pittige en knapperige kikkererwten smaken heerlijk in deze frisse salade met limoendressing

Ei met asperges uit de oven

  • Lunch
  • 15 MIN + 5 TOT 10 OVENTIJD
  • 2 A 3 PERSONEN
  • *

De perfecte lunch voor in de lente: groene asperges met serranoham en ei uit een ovenschaaltje

Lente pasta met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekker pastagerecht met spaghetti, garnalen en tomaat in een romige saus geserveerd met een pluk sla

Lasagne met asperges en kip

  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Witte asperges met serranoham

  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Het is weer genieten met deze witte asperges met een heerlijke frisse dressing en serranoham

Mango muffins

  • Gebak en taart
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • *

Vrolijke muffins met mango die binnen no time klaar zijn, ook leuk voor bij de high tea

Hartige lente tompoes

  • Lunch
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD 
  • 4 STUKS
  • **

Hartige variant van de tompoes met geitenkaas en tomaat, lekker als lunch of als high tea recept!

1 2 3 4  Alles weergeven

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Pittige garnalen pakketjes met paprika
Gegrilde kip tzatziki van de BBQ
Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ