Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en aardbeien. Het was het wachten in de koude winter waard, want de lente heeft genoeg te bieden. Lammetjes worden weer geboren en de kippen leggen weer volop eieren. Precies op tijd voor Pasen. Bekijk hier alle lente recepten.

meer info

Nieuw

Tagliatelle met romige pesto

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

Hoofdgerecht

15 min

2 pers.

Quiche met asperges

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Pizza met groene asperges en ricotta

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Hoofdgerecht

15 min + 20 min

4 pers.

Gegrilde romaine sla met sinaasappel

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.

Bijgerecht

25 min

4 pers.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Voorgerecht

25 min

2 pers.

Aardbeientaartjes

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Nagerecht

40 min + 20 min oventijd

10 stuks

Zoete lenterecepten

Blondies met lavendel

Witte chocolade blondies met het verrassende ingrediënt lavendel. Proef de lente in deze crunchy én chewy blondies.

Bakrecept

20 min + 50 min oventijd + 5 min afkoelen

12 stuks

Rabarber crumble

Lekker toetje of zoet tussendoortje van een laagje rabarber met een krokante crumble laag, lekker met ijs of yoghurt

Nagerecht

30 min + 20 min oventijd

4 stuks

Rabarber compote

Supermakkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten heerlijke rabarber compote te maken met een vleugje sinaasappel en kaneel

Bijgerecht

15 min

6 porties

Lente salades

Courgettesalade met feta

Frisse salade van gegrilde courgette met tomaatjes, feta en een lekkere citroen-knoflook dressing.

Bijgerecht

20 min

2 pers.

Aspergesalade met ei

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Hoofdgerecht

40 min

2 pers.

Groene asperges met aardappeltjes en ei

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Hoofdgerecht

30 min + 25 min oventijd

4 pers.

Lente pastagerechten

Lente pasta

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

Hoofdgerecht

25 min

3 pers.

Pasta met raapstelen

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Pasta met garnalen en spinazie

Heerlijke romige spaghetti met spinazie en gebakken garnalen, een makkelijke en snelle maaltijd.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Lente soepen

Lentesoep

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Aspergesoep

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Voorgerecht

30 min

6 pers.

Spinaziesoep

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Lente quiches

Quiche met zalm en spinazie

Lekkere quiche van bladerdeeg met een vulling van spinazie en zalm, een heerlijke combinatie!

Hoofdgerecht

20 min + 40 min oventijd

4 pers.

Quiche met erwtjes en geitenkaas

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Hoofdgerecht

25 min + 45 oventijd

3-4 pers.

Gezonde lente recepten

Mango friet

Lekkere en gezonde snack van in repen gesneden mango geserveerd met yoghurt en aardbeienpuree. Lekker voor kinderen, maar ook volwassenen.

Tussendoortjes

15 min

2 bakjes

Asperges met zalm en bieslooksaus

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

Hoofdgerecht

35 min

2 pers.

Vietnamese springrolls

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

Hoofdgerecht

10 min + 5 min

4 stuks

Welke groenten kun je eten in de lente?

Van Nederlandse bodem kun je in de lente weer genieten van asperges, Chinese kool, komkommer, lamsoren, paksoi, pompoen, postelein, prei, raapjes, raapstelen, rabarber, radijs, rettich, rode biet, rode kool, romatomaat, tuinboon, ui, veldsla, vleestomaat, winterpeen, winterpostelein, witlof, wortelen en zeekraal.

Er zijn ook andere groenten verkrijgbaar, maar deze komen dan of uit de kas of worden geïmporteerd. Kijk voor het hele overzicht op de lente groente- en fruitkalender.

Welke fruitsoorten kun je eten in de lente?

Het hele jaar door kun je appels, bananen, citrusfruit, druiven en peren eten. In de lente zijn er ook steeds meer tropische vruchten te verkrijgen zoals ananas, kiwi, meloen en granaatappel. Steeds meer zacht fruit wat we in Nederland kweken is ook al in de lente verkrijgbaar, zoals aardbeien, maar dan komt het wel uit de kas.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!