Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lente recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Tartaar van mango en avocado
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • **

Een frisse tartaar van mango met romige avocado is een perfect zomers voorgerecht

Hamrolletjes met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 5 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Klassiek Hollands gerecht met een leuke twist; hamrolletjes met witte asperges gegratineerd met kaas en geserveerd met ei

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Lasagne met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto

Couscous salade met munt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere vegetarische couscous salade met radijs en peultjes en frisse munt, in 25 minuten klaar!

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader

Aspergesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Romige aspergesoep van witte asperges met een heerlijke toevoeging van gerookte zalm

Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

Sandwich met gerookte zalm met komkommer
  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Op zoek naar variatie voor de lunch? Probeer dan eens deze frisse broodjes met gerookte zalm, komkommer en ei.

Courgettespread
  • 15 min
  • 2 potjes
  • *

Deze spread van courgette is heerlijk als gezond broodbeleg of op een toastje bij de borrel

Zalmrisotto met mangosalsa
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Risotto met witte asperges en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Asperge salade met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Quiche met gerookte zalm en asperges
  • Hapjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6 porties
  • *

Gerookte zalm en groene asperges zijn een gouden combi, vooral in deze heerlijke en snelle quiche!

Asperge salade met Hollandse garnaal
  • Lunch
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Frittata met groene asperges
  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Frisse salade met gerookte kip en peer
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geen zin om uitgebreid te koken? Deze gezonde en makkelijke salade met knoflookbrood staat binnen 20 min op tafel!

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Salade met witlof en ei
  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Caprese salade met perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Plaattaart met groene groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Rabarber compote
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Super makkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten rabarber compote te maken

Asperge salade met peer
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×