Proef de lente met deze heerlijke lente gerechten. Groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en aardbeien zijn deze periode op zijn best dus dat is extra genieten van deze voorjaarsgerechten.
meer infoVan Nederlandse bodem kun je in de lente weer genieten van asperges, Chinese kool, komkommer, lamsoren, paksoi, pompoen, postelein, prei, raapjes, raapstelen, rabarber, radijs, rettich, rode biet, rode kool, romatomaat, tuinboon, ui, veldsla, vleestomaat, winterpeen, winterpostelein, witlof, wortelen en zeekraal.
Er zijn ook andere groenten verkrijgbaar, maar deze komen dan of uit de kas of worden geïmporteerd. Kijk voor het hele overzicht op de lente groente- en fruitkalender.
Het hele jaar door kun je appels, bananen, citrusfruit, druiven en peren eten. In de lente zijn er ook steeds meer tropische vruchten te verkrijgen zoals ananas, kiwi, meloen en granaatappel. Steeds meer zacht fruit wat we in Nederland kweken is ook al in de lente verkrijgbaar, zoals aardbeien, maar dan komt het wel uit de kas.