Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Verse springrolls met kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • **

Dit gerechtje gemaakt van rijstvellen gevuld met pulled chicken, boontjes en mango is een heerlijke lunch of lichte maaltijd.

Verse springrolls met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • **

Springrolls, ook wel summerrolls genoemd, zijn ongefrituurde loempia’s van rijstvellen gevuld met verse ingrediënten zoals bijvoorbeeld garnalen.

Regenboog summerrolls met pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 stuks
  • 12 stuks
  • **

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Zalmrisotto met mangosalsa

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Risotto met witte asperges en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Asperge salade met geitenkaas

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Zomerse noedelsalade met garnalen en mango

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van deze lekkere frisse maaltijdsalade op basis van noedels.

Quiche met gerookte zalm en asperges

  • Hapjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6 porties
  • *

Gerookte zalm en groene asperges zijn een gouden combi, vooral in deze heerlijke en snelle quiche!

Asperge salade met Hollandse garnaal

  • Lunch
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Lente stamppot met rucola

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Frittata met groene asperges

  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Frisse salade met gerookte kip en peer

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geen zin om uitgebreid te koken? Deze gezonde en makkelijke salade met knoflookbrood staat binnen 20 min op tafel!

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Salade met witlof en ei

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Sandwich met gerookte zalm met komkommer

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Op zoek naar variatie voor de lunch? Probeer dan eens deze frisse broodjes met gerookte zalm, komkommer en ei.

Smoothie bowl met banaan en aardbei

  • Ontbijt
  • 10 min
  • 2 porties
  • *

Deze smoothie in een kom is een lekkere en gezonde variatie op je alledaagse ontbijt!

Caprese salade met perzik

  • Voorgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Plaattaart met groene groenten

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Rabarber compote

  • Nagerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Super makkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten rabarber compote te maken

Asperge salade met peer

  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Rabarbermuffins met sinaasappel

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 min
  • 15 stuks
  • **

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Asperges met zalm en bieslooksaus

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Salade met zalm uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Courgette filodeeg taart

  • Lunch
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Salade met geroosterde kikkererwten

  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

De licht pittige en knapperige kikkererwten smaken heerlijk in deze frisse salade met limoendressing

1 2 3 4  Alles weergeven

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes