Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lunch

Lunch

Maak in een handomdraai een lekker broodje, sandwich of salade voor de lunch. Voor thuis of om mee te nemen naar je werk of op school. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een warm lunchrecept zoals een quiche of een soep. Alles voor een heerlijke middagmaaltijd met gezonde, snelle of luxe lunch gerechten! En ook voor koolhydraatarme lunchrecepten ben je hier aan het juiste adres, van omeletwraps tot gevulde paprika en frittata. Zo kun je er weer tegenaan in de middag!

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm, klaar in 30 minuten!

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Franse uiensoep
  • Lunch
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Vegan eiersalade
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten en vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
  • Lunch
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijk zelf heerlijke saucijzenbroodjes maken met een kruidige vulling en krokant bladerdeeg, met maar 6 ingrediënten!

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Pasteitjes met champignons
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Romige paddenstoelensoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde en romige maaltijdsoep met paddenstoelen, kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Griekse quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Pitabroodje caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip, een lekkere en snelle maaltijd

Pitabroodje gezond
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Gezonde en lichte versie van een pitabroodje met stukjes kruidige kip, veel groenten en een knoflooksaus of basis van Griekse yoghurt, dat is verantwoord snacken.

Pulled chicken broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 5 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Krokante broodjes met een heerlijke vulling van pulled chicken in een kruidige barbecuesaus, lekker als lunch of als snack op een feestje

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Courgette quiche met geitenkaas
  • Lunch
  • 35 min + 60 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische hartige taart met zachte geitenkaas, deze quiche is lekker als lunch en ideaal om mee te nemen naar een picknick

Omelet wrap met spinazie
  • Lunch
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere koolhydraatarme lunch van een omelet wrap gevuld met groenten en feta geserveerd met tzatziki

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×