Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lunch

Lunch

Maak in een handomdraai een lekker broodje, sandwich of salade voor de lunch. Voor thuis of om mee te nemen naar je werk of op school. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een warm lunchrecept zoals een quiche of een soep. Alles voor een heerlijke middagmaaltijd met gezonde, snelle of luxe lunch gerechten! En ook voor koolhydraatarme lunchrecepten ben je hier aan het juiste adres, van omeletwraps tot gevulde paprika en frittata. Zo kun je er weer tegenaan in de middag!

Italiaanse tosti met pesto
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Lunch met deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami er tussen of serveer als avondmaal met een kop soep

Pastasalade met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

Tosti ham kaas
  • Lunch
  • 10 min
  • 2 tosti's
  • *

De klassieke tosti met ham en gesmolten kaas, ideaal als lunch of met een kop soep of salade als maaltijd

Bier pannenkoeken met bacon
  • Ontbijt
  • 30 min
  • 10 kleine pannenkoekjes
  • **

Pannenkoekjes gemaakt een beslag van bier met gebakken bacon en stroop, een heerlijk vaderdagontbijt

Salade niçoise
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Gezonde tosti met groenten
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Een gezondere tosti gemaakt met volkorenbrood, gegrilde aubergine, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Couscoussalade met aardbeien
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere couscoussalade met een combi van aardbeien, feta en pistache.

Pizzabroodjes
  • Lunch
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een makkelijke snack of lunch van pizza broodjes met een lekkere topping van pizzasaus, groenten en kaas

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas, knapperige walnoten en lekkere gedroogde tomaatjes, heerlijk bijgerecht of lunch

Poffertjes
  • Lunch
  • 60 min
  • ca. 50 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept om zelf lekkere poffertjes te maken in een poffertjespan inclusief handige tips voor beginners

Broodjes gevuld met ei
  • Ontbijt
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Leuk lunchgerecht of ontbijt recept van broodjes gevuld met ei gegratineerd met kaas uit de oven, ook leuk voor Pasen!

Croissant bake uit de oven
  • Ontbijt
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschaal met broodpudding van croissants is gevuld met nectarine en afgemaakt met chocolade, perfect voor een brunch!

Paas toast met abrikoos
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 stuks
  • *

Deze sneetjes brood met geitenkaas en zoete topping van abrikoos en honing lijken net eieren en zijn daarom een ideaal recept voor bij de paasbrunch dat niet alleen lekker is maar er ook heel leuk uit ziet

Eggs benedict
  • Ontbijt
  • 35 min
  • 4 stuks
  • ***

Lekker voor bij de Paasbrunch: eggs benedict met geroosterd brood, ham, gepocheerd ei en Hollandaise saus

Quiche met wortel
  • Lunch
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze quiche is niet alleen een mooi plaatje om te zien maar hij smaakt ook nog eens heerlijk en is ideaal voor de Paasbrunch.

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • **

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Gezonde eiersalade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 kommetje
  • *

Dit is een makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade, lekker fris en licht van smaak en heerlijk op brood of toastje

Gevulde tomaten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm, klaar in 30 minuten!

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Franse uiensoep
  • Lunch
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Vegan eiersalade
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×