Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lunch

Lunch

Maak in een handomdraai een lekker broodje, sandwich of salade voor de lunch. Voor thuis of om mee te nemen naar je werk of op school. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een warm lunchrecept zoals een quiche of een soep. Alles voor een heerlijke middagmaaltijd met gezonde, snelle of luxe lunch gerechten! En ook voor koolhydraatarme lunchrecepten ben je hier aan het juiste adres, van omeletwraps tot gevulde paprika en frittata. Zo kun je er weer tegenaan in de middag!

Koolhydraatarme broodjes
  • Ontbijt
  • 20 min + 30 min bakken + 1 uur rusten
  • 8 stuks
  • **

Deze koolhydraatarme broodjes zijn makkelijk te maken en lekker luchtig en bovendien ook glutenvrij

Hartige poffertjes
  • Tussendoortjes
  • 1 uur
  • 50 stuks
  • **

Maak eens deze heerlijke hartige poffertjes met knoflook, oregano en Parmezaanse kaas!

Zoete aardappelsoep
  • Lunch
  • 50 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

Rucolasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt

Lemon rolls (citroen broodjes)
  • Ontbijt
  • 30 min + 25 min oventijd + 1 uur 36 min rijzen
  • 8 stuks
  • **

Kaneelbroodjes kennen we inmiddels, maar probeer ook eens deze variant voor frisse en zoete opgerolde citroenbroodjes. Ook lekker voor de paasbrunch.

Paasbrood vlecht
  • Ontbijt
  • 25 min + 1 uur 30 min rijzen + 15 min oventijd
  • 1 stuk
  • **

Met dit mooie Paasbrood op je keukentafel ben je gegarandeerd van een perfecte brunch.

Wortelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade van peen julienne met pistache en granaatappel en een dressing van sinaasappel

Vegetarische clubsandwich
  • Lunch
  • 30 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk lunchen met deze vegetarische clubsandwich. Gemaakt met een champignon omelet, truffelmayonaise, kaas en avocado

Oeuf en cocotte
  • Ontbijt
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Glutenvrije pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Makkelijk te maken glutenvrije pannenkoeken op basis van havermeel en boekweitmeel.

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Pannenkoeken spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 30 min minuten
  • 2 borden
  • *

Is het een bord pasta? Zijn het pannenkoeken? Het zijn beide! Serveer je pannenkoeken eens op deze manier en kinderen zullen er extra van smullen!

Tosti met falafel
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze vegetarische tosti met een Arabische twist van falafel, hummus en spinazie moet je een keer proberen!

Snelle pizza van Turks brood
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Deze heerlijke pizza op basis van Turks brood met (vega)gehakt, paprika en mozzarella schuif je zo de oven in en is in 30 min klaar!

Broodje rendang
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Wraprolletjes met zalm
  • Lunch
  • 25 min + opstijven
  • 24 stuks
  • *

Heerlijk en makkelijk hapje van tortilla wrap rolletjes met zalm, kruidenroomkaas en sla, lekker bij de borrel of high tea

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Bananen pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta, leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner

Kerststol
  • Ontbijt
  • 25 min + 35 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 plakken
  • **

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

Kipragout
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen, lekker als voorgerecht of lunch.

Tortilla wrap pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijke en snelle pizza’s, ook wel tortizza genoemd, op basis van tortilla wraps belegd met groenten. Lekker als snelle lunch of lichte maaltijd.

Hotdogs met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept van een broodje hotdog met zuurkool, spek en gebakken rode ui

Pompoen kaneelbroodjes
  • Ontbijt
  • 30 min + 25 min oventijd + 75 min rijzen
  • 8 stuks
  • ***

Zelfgemaakte zoete kaneelrolletjes met een herfstige vulling van pompoen met pumpkin spice kruiden

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×