Lunch

Lunch

Maak in een handomdraai een lekker broodje, sandwich of salade voor de lunch. Voor thuis of om mee te nemen naar je werk of op school. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een warm lunchrecept zoals een quiche of een soep. Alles voor een heerlijke middagmaaltijd met gezonde, snelle of luxe lunch gerechten! En ook voor koolhydraatarme lunchrecepten ben je hier aan het juiste adres, van omeletwraps tot gevulde paprika en frittata. Zo kun je er weer tegenaan in de middag!

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Plaattaart met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Thaise rode curry soep met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • **

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • **

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Salade met druiven en noten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Vegan wraps met kikkererwtensalade
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 wraps
  • **

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Plaattaart met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Broodje bapao
  • Bijgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd
  • 10 broodjes
  • **

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

Glutenvrije groentemuffins
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 25 min
  • 12 stuks
  • *

Groenten eten wordt een feestje met deze makkelijk te maken en ook nog eens glutenvrije groenten muffins. Lekker met Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas.

Avocado toast
  • Lunch
  • 10 min
  • 1 persoon
  • *

Eenvoudige toast belegd met smeuïge avocado, zoute feta en vleugje pittigheid door de chilivlokken. Ideaal als vezelrijke lunch met gezonde vetten.

Maïssoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Een smaakvolle soep op basis van maïs die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Extra lekker met een snufje chili.

Gevulde courgette met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Quinoa met gegrilde groenten en halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Vegan wraps met tofu reepjes
  • Lunch
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.

Doperwtensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.

Salade met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Snelle ravioli salade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Naanbrood met hummus en groenteballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Naanbrood met hummus, gegrilde aubergine, groenteballetjes, snelle yoghurtdip en heerlijke korianderolie. Een vegetarisch recept dat in 25 minuten klaar is.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten