Ga naar de inhoud
Pistache pannenkoekjes met mango

Pistache pannenkoekjes met mango

Pistache pannenkoekjes met mango zijn een vrolijke en frisse start van je dag, helemaal passend bij Pasen of een lente-ontbijt. De combinatie van luchtige pannenkoekjes met de nootachtige crunch van pistache en het zoete van mango is echt een feestje op je bord. Serveer ze met een lepel pistachepasta voor een extra romige twist – heerlijk én simpel te maken!

5 M + 10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor persoon

  • 100 ml (amandel) melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • 80 gr bloem
  • 30 gr gehakte pistachenoten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een snuf zout
  • 0.5 eetlepel boter of olie
  • 50 gr mango
  • pistachepasta ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop het ei los. Voeg daarna de suiker (agave siroop) samen met de amandelmelk toe en meng goed.


  2. Voeg vervolgens de bloem toe samen met het bakpoeder en een snuf zout. Hak de pistachenoten fijn en schep door het beslag heen.


  3. Verhit de (kokos)olie of boter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes, je kunt er ongeveer 4 uit halen. Bak ze goudbruin aan beide kanten.


    pistache-paas-pannenkoekjes-01 pistache-paas-pannenkoekjes-02 pistache-paas-pannenkoekjes-03
  4. Ondertussen snijd je de mango in stukjes of ontdooi je de mango in de magnetron of in een pannetje.


  5. Als de pannenkoekjes klaar zijn top je ze af met de mango stukjes, optioneel wat pistachepasta en eventueel nog wat extra pistachenootjes.


Tips

Bij het koken en bakken gebruik ik bijna altijd gepelde ongezouten en ongeroosterd pistache noten, deze zijn neutraal. Ze liggen meestal bij de bakproducten in de supermarkt. Gezouten pistachenoten zijn niet lekker in zoete bakrecepten. En ongezouten pistachenoten in schil zijn vaak geroosterd, waardoor ze wat vetter zijn en minder geschikt.

Je kunt zelfgebakken pannenkoekjes het beste opwarmen in een droge koekenpan op middelhoog vuur, zo blijven ze lekker zacht met een licht knapperig randje. Even om en om verwarmen is genoeg. In de magnetron kan ook, ongeveer 20-30 seconden per pannenkoekje, maar dan worden ze iets zachter.