Vegan tostada met avocado
Op zoek naar een licht en voedzaam recept voor de lunch of voor het avondeten? Dan is dit recept voor vegan tostada met avocado iets voor jou. Een krokant en kleurrijk gerecht, met bonenspread, tomaatjes en frisse limoen.
10 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
8 mini wraps ( gordita's )
-
1 blik bonenspread
-
16 cherrytomaatjes
-
ingelegde rode ui
-
2 avocadoās
-
2 limoenen
-
Optioneel: verse koriander
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de mini wraps lichtjes met olie aan beide kanten. Leg de wraps op een bakplaat en bak ze in de oven voor ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
-
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en snijd de avocado in plakjes.
-
Haal de wraps uit de oven en laat ze kort afkoelen. Besmeer elke wrap royaal met de bonenspread.
-
Beleg de wraps met de avocado, gehalveerde cherrytomaatjes en wat ingelegde rode ui.
-
Pers de limoenen uit en besprenkel de tostadas met wat limoensap voor een frisse touch.
Garneer eventueel met verse koriander als je dat lekker vindt.
-
Tip: de tostada’s zijn direct klaar om te serveren en smaken het beste als ze vers en knapperig zijn. Als je toch wat over hebt, bewaar ze dan zonder de toppings in een luchtdichte doos, zodat ze niet zacht worden.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker