Courgette quiche met geitenkaas

Een lekkere vegetarische hartige taart met zachte geitenkaas, deze quiche is lekker als lunch en ideaal om mee te nemen naar een picknick

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de courgettes met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Klop de eieren los met de room en een snufje tijm en peper en zout. Vet de vorm in en bekleed deze met de plakjes deeg en plak goed aan elkaar vast. Verdeel een beetje paneermeel over de bodem. Verdeel wat plakken courgette, mais en geitenkaas er over en giet hier wat van het eiermengsel over, herhaal dit nog een paar keer tot alle ingrediënten op zijn.

 Eindig met een grote hoeveelheid eiermengsel zodat de bovenzijde goed bedekt is. Bak de courgette quiche in ongeveer 60 minuten gaar. Wordt de quiche te donker aan de bovenzijde dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie.

 Tip: deze courgette quiche is zowel warm als koud lekker en is ca 3 dagen te bewaren in de koelkast.

168 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.