Courgette quiche met geitenkaas

Een lekkere vegetarische hartige taart met zachte geitenkaas, deze quiche is lekker als lunch en ideaal om mee te nemen naar een picknick

Lunch recept 35 min + 60 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de courgettes met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Klop de eieren los met de room en een snufje tijm en peper en zout. Vet de vorm in en bekleed deze met de plakjes deeg en plak goed aan elkaar vast. Verdeel een beetje paneermeel over de bodem. Verdeel wat plakken courgette, mais en geitenkaas er over en giet hier wat van het eiermengsel over, herhaal dit nog een paar keer tot alle ingrediënten op zijn.

  2. Eindig met een grote hoeveelheid eiermengsel zodat de bovenzijde goed bedekt is. Bak de courgette quiche in ongeveer 60 minuten gaar. Wordt de quiche te donker aan de bovenzijde dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie.

  3. Tip: deze courgette quiche is zowel warm als koud lekker en is ca 3 dagen te bewaren in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
260 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!