Quinoa met rode biet

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Schil optioneel de zoete aardappel(s) en snijd ze in blokjes. Meng met een eetlepel olie en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster ze in ca. 15 tot 20 min gaar.

Kook ondertussen ook de quinoa gaar.

Snijd de gekookte bieten in blokjes en snijd de appel in dunne partjes.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de quinoa af en voeg de dressing toe.

Schep ook de zoete aardappel, rode biet, rucola, walnoten, appel en geitenkaas er voorzichtig door. Serveer lauwwarm of koud.

Tips: voor de dressing gebruikte ik de olijfolie van Mr. Verna met sinaasappel. Deze maakt het extra lekker.

Als hoofdgerecht kun je er nog bijvoorbeeld falafel, stukje kip of een (vega)burger bij eten.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!