Ga naar de inhoud
Quinoa met rode biet

Quinoa met rode biet

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

15 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr rode biet ( gekookt )
  • 150 gr quinoa
  • 1 appel
  • 1 handje walnoten
  • 50 gr geitenkaas
  • 1 handje rucola
  • 250 gr zoete aardappel

Dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Snuf peper en zout
  • Scheutje olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Schil optioneel de zoete aardappel(s) en snijd ze in blokjes. Meng met een eetlepel olie en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster ze in ca. 15 tot 20 min gaar.


  3. Kook ondertussen ook de quinoa gaar.


  4. Snijd de gekookte bieten in blokjes en snijd de appel in dunne partjes.


  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de quinoa af en voeg de dressing toe.


  6. Schep ook de zoete aardappel, rode biet, rucola, walnoten, appel en geitenkaas er voorzichtig door. Serveer lauwwarm of koud.


  7. Tips: voor de dressing gebruikte ik de olijfolie van Mr. Verna met sinaasappel. Deze maakt het extra lekker.


  8. Als hoofdgerecht kun je er nog bijvoorbeeld falafel, stukje kip of een (vega)burger bij eten.