Ga naar de inhoud
Zelfgemaakte eiersalade: lekker en gezond

Zelfgemaakte eiersalade: lekker en gezond

Dit is een makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade, lekker fris en licht van smaak en heerlijk op brood of toastje. In dit recept gebruik ik Griekse yoghurt in plaats van mayonaise, waarmee je een heerlijke maar toch gezonde eiersalade op tafel kunt zetten.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten

Voor kommetje

  • 4 eieren
  • 1 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 klein sjalotje
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf kerriepoeder
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Laat de eieren schrikken met koud water en pel de eieren vervolgens. Snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes.


    Eiersalade Eiersalade Eiersalade
  2. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe in een kommetje. Voeg vervolgens de yoghurt en mosterd erbij. Breng op smaak met een snuf paprikapoeder, een snuf kerriepoeder en peper en zout en meng goed. Voeg hierbij de stukjes ei en meng nogmaals goed door. Hak de bieslook fijn en voeg dit erbij.


  3. Tip: je kunt ook mayonaise toevoegen aan deze eiersalade maar dat maakt hem wel iets ongezonder en vetter.


Tips

Is eiersalade gezond?

Of eiersalade gezond is hangt af van hoe je deze maakt. In veel recepten of kant-en-klare eiersalade uit de supermarkt zit vaak erg veel mayonaise, wat ze niet echt gezond maakt. Door de mayonaise te vervangen door Griekse yoghurt (zoals in dit recept) wordt de eiersalade een stuk lichter en voedzamer.

Hoe lang blijft eiersalade goed?

Zelfgemaakte eiersalade kun je maximaal 3-4 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Dus deze kun je prima van te voren maken!

Kan ik eiersalade invriezen?

Nee, het is niet lekker om eiersalade in te vriezen. De structuur van de eieren en yoghurt verandert namelijk na het ontdooien en hierdoor wordt de eiersalade erg waterig.