Orzo salade met pesto

Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de orzo beetgaar.

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met een klein lepeltje een beetje van het vochtige deel eruit en snijd de rest in plakjes.

Giet de orzo af en spoel af met koud water. Laat de orzo goed uitlekken en doe in een grote kom.

Roer de pesto erdoor en breng verder op smaak met een snufje peper en zout. Je kunt de pesto zelf maken of een lekkere pesto kopen. Doe dan ook de tomaatjes, paprika, komkommer, mozzarella, blaadjes basilicum en rucola erdoor.

Laat de orzo salade nog even een uurtje in de koelkast goed koud worden of serveer hem direct lauwwarm.

24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!