Bokkenpootjes tiramisu

Supersnel toetje met mascarponeroom met Bokkenpootjes in een glaasje, een lekkere en leuke variant op tiramisu

Nagerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de koffie afkoelen in een diep bord of in een kommetje. Voeg eventueel een scheutje Amaretto toe. Mix de mascarpone met de slagroom en de vanillesuiker stijf. Verdeel een beetje van de room over de bodem van de glaasjes.

  2. Breek de bokkenpootjes in drieën of tweeen. Doop een paar stukken ca 1 seconden in de koffie en verdeel over de room in de glaasjes. Herhaal deze lagen nog een keer. Eindig met een laagje room en zeef hier een beetje cacao over.

     

  3. Steek aan de bovenzijde een half Bokkenpootje in de room. Serveer de Bokkenpootjes tiramisu direct of bewaar hem in de koelkast. Een hele nacht kan ook maar dan bestaat wel de kans dat de bokkenpootjes zachter worden.

     

  4. Maak ook eens deze bokkenpootjestaart !

     

Heeft het gesmaakt?
376 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!