Bokkenpootjes tiramisu

Supersnel toetje met mascarponeroom met Bokkenpootjes in een glaasje, een lekkere en leuke variant op tiramisu

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Laat de koffie afkoelen in een diep bord of in een kommetje. Voeg eventueel een scheutje Amaretto toe. Mix de mascarpone met de slagroom en de vanillesuiker stijf. Verdeel een beetje van de room over de bodem van de glaasjes.

 Breek de bokkenpootjes in drieën of tweeen. Doop een paar stukken ca 1 seconden in de koffie en verdeel over de room in de glaasjes. Herhaal deze lagen nog een keer. Eindig met een laagje room en zeef hier een beetje cacao over.

 

 Steek aan de bovenzijde een half Bokkenpootje in de room. Serveer de Bokkenpootjes tiramisu direct of bewaar hem in de koelkast. Een hele nacht kan ook maar dan bestaat wel de kans dat de bokkenpootjes zachter worden.

 

 Maak ook eens deze bokkenpootjestaart !

 

295 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!