Tiramisu wentelteefjes

Deze tiramisu wentelteefjes moet je echt een keer proberen! De lichte koffiesmaak, de romige mascarpone topping en het laagje cacao zorgen ervoor dat het lijkt alsof je een hap tiramisu neemt.

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de mascarponecrème. Klop in een kom de mascarpone, suiker en vanille extract tot een gladde, romige massa. Doe dit in een spuitzak (of kom) en laat iets opstijven in de koelkast.

  2. Ga ondertussen verder met het bereiden van het wentelteefjesmengsel. Klop in een diepe kom de eieren, melk, kaneel en een scheut koffie samen tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat de koffie goed gemengd is met de andere ingrediënten.

  3. Dompel de sneden dik brood één voor één in het ei-koffiemengsel. Laat ze even weken zodat ze het mengsel goed opnemen, maar niet zo lang dat ze uit elkaar vallen.

  4. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe om aanbakken te voorkomen. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Dit duurt meestal een paar minuten per kant.

  5. Serveer de warme wentelteefjes op borden. Maak toefjes van de mascarponecrème op elke wentelteefje (of smeer er een laag op als je geen spuitzak hebt).

  6. Strooi als laatste een beetje cacao over de toefjes mascarpone voor een mooie afwerking en de klassieke tiramisu-smaak.

  7. Deze tiramisu wentelteefjes zijn een heerlijke variatie op de klassieke wentelteefjes. Ze zijn perfect voor een luxe ontbijt of een heerlijke brunch.

  8. Tip: besprenkel de wentelteefjes direct na het bakken eventueel met een beetje likeur zoals amaretto om alcohol toe te voegen aan dit recept.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!