Bokkenpootjestaart

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.

Bakrecept 35 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 10 personen

Materialen

Bereiding

  1. Smelt de boter en zet aan de kant totdat je het nodig hebt.

  2. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier.

  3. Mix de speculaasjes fijn in een keukenmachine en meng daarna de kruimels met de gesmolten boter.

  4. Doe dit mengsel in de springvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

  5. Klop de slagroom stijf met de kloppudding, melk en Klop Fix.

  6. Snijd de bokkenpootjes voorzichtig los van elkaar. Zet ze vervolgens tegen de rand van de springvorm.

  7. Snijd de overgebleven bokkenpootjes in stukjes (bewaar eventueel een hele voor decoratie) en schep ongeveer ⅔ door de slagroom.

  8. Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad.

  9. Verdeel de rest van de stukjes bokkenpoot over de bovenkant en garneer met een hele in het midden.

  10. Zet de bokkenpootjestaart minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht. Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.

  11. Dit recept is naar een idee van OverEten.com

Heeft het gesmaakt?
6379 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!