Bokkenpootjestaart

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en bokkenpootjes die heel makkelijk zelf te maken is

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Mix de speculaasjes fijn in een keukenmachine en meng de kruimels met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de springvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de kloppudding, melk en Klop Fix. Snijd de bokkenpootjes voorzichtig los van elkaar.

 Zet ze vervolgens tegen de rand van de springvorm. Snijd de overgebleven bokkenpootjes in stukjes (bewaar eventueel een hele voor decoratie) en schep ongeveer ⅔ door de slagroom. Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad.

 Verdeel de rest van de stukjes bokkenpoot over de bovenkant en garneer met een hele in het midden. Zet de bokkenpootjestaart minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht. Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.

 Dit recept is naar een idee van OverEten.com

6116 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.