
Bokkenpootjestaart
Een van onze meest populaire taarten is deze bokkenpootjestaart. Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.
35 M + 4 U opstijven
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr speculaas ( ca. 20 koekjes )
-
75 gr boter
-
1 pakje kloppudding vanille ( Dr. Oetker )
-
500 ml slagroom
-
200 ml melk
-
3 zakjes Klop Fix
-
2 pakken bokkenpootjes a 200 gr
Materialen
-
Springvorm 22 - 24 cm
-
Mixer
-
Bakpapier
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Smelt de boter en zet aan de kant totdat je het nodig hebt.
-
Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier.
-
Mix de speculaasjes fijn in een keukenmachine en meng daarna de kruimels met de gesmolten boter.
-
Doe dit mengsel in de springvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.
-
Klop de slagroom stijf met de kloppudding, melk en Klop Fix.
-
Snijd de bokkenpootjes voorzichtig los van elkaar. Zet ze vervolgens tegen de rand van de springvorm.
-
Snijd de overgebleven bokkenpootjes in stukjes (bewaar eventueel een hele voor decoratie) en schep ongeveer ⅔ door de slagroom.
-
Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad.
-
Verdeel de rest van de stukjes bokkenpoot over de bovenkant en garneer met een hele in het midden.
-
Zet de bokkenpootjestaart minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht. Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.
-
Dit recept is naar een idee van OverEten.com
Heeft het gesmaakt?
6653 stemmen
Ook lekker