Ga naar de inhoud
Tiramisu pannenkoekjes

Tiramisu pannenkoekjes

Een heerlijk ontbijt of dessert met een twist: deze tiramisu pannenkoekjes met een heerlijke romige vulling van mascarpone en slagroom. 2 gerechten die ik heerlijk vind komen hier samen op 1 bord. Extra leuk voor speciale gelegenheden of als weekend traktatie.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor stapels

  • 150 gr bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 50 ml sterke koffie ( afgekoeld )
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • cacaopoeder voor garnering

Vulling:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.


  2. Klop in een andere kom het ei los met de melk, koffie en gesmolten boter. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediƫnten en roer tot een glad beslag.


  3. Verhit een koekenpan of pannenkoekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en vet deze licht in. Schep een kleine hoeveelheid beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken. Bak tot er bubbels op het oppervlak verschijnen, draai om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal tot het beslag op is. Laat de pannenkoekjes afkoelen.


  4. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille-extract. Roer de mascarpone los en spatel deze voorzichtig door de slagroom tot een glad mengsel.


    Tiramisu pannenkoekjes stap 1 Tiramisu pannenkoekjes stap 2 Tiramisu pannenkoekjes stap 3
  5. Maak stapeltjes door een pannenkoekje te besmeren met het mascarponemengsel, gevolgd door een volgend pannenkoekje. Herhaal dit tot je 3 of 4 pannenkoekjes per stapel hebt.


  6. Bestuif de bovenkant van de stapels met cacaopoeder voor een klassieke tiramisu-touch.


  7. Bewaar overgebleven tiramisu pannenkoekjes in de koelkast, goed afgedekt, tot maximaal een dag. Serveer ze koud of lauwwarm.