Ga naar de inhoud
Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Heerlijk recept voor cannelloni met spinazie en ricotta, omhuld door een zelfgemaakte tomatensaus. Dit gerecht staat binnen 45 minuten in de oven en is perfect voor een voedzame doordeweekse maaltijd. Ideaal voor wie houdt van een Italiaanse twist aan tafel!

45 M + 40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 12 lasagnebladen
  • 100 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
  • 250 gr ricotta
  • 1 ei
  • 600 gr spinazie
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr geraspte mozzarella of 1 bol mozzarella
  • olie om te bakken

Voor de tomatensaus:

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Snufje peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de tomatensaus. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes, rode wijnazijn, peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe door.


  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.


  3. Bak de spinazie in een pan met een klein beetje olie tot deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet en druk het meeste vocht eruit. Schep in een kom de spinazie om met de ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas en de grof gehakte walnoten.


  4. Kook de zachte verse lasagnevellen 30 seconden in water en laat ze daarna uitlekken. Als je harde lasagnevellen gebruikt, kook deze dan ongeveer 3 minuten tot ze zacht genoeg zijn om te buigen.


    cannelloni met spinazie en ricotta stap 1 cannelloni met spinazie en ricotta stap 2 cannelloni met spinazie en ricotta stap 3
  5. Verdeel wat van het spinaziemengsel aan één zijde van de lasagnevellen en rol deze op. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal tegen elkaar aan. Giet de tomatensaus erover en bestrooi met wat geraspte mozzarella of wat plakjes van een bol mozzarella.


  6. Bak de cannelloni ongeveer 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn en mooi goudbruin.


    cannelloni met spinazie en ricotta stap 4 cannelloni met spinazie en ricotta stap 5 cannelloni met spinazie en ricotta stap 6
  7. Bewaartip: je kunt de cannelloni maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Warm het gerecht weer op in de oven voor de beste smaak.