Ga naar de inhoud
Regenboog lasagne

Regenboog lasagne

Heerlijke kleurrijke lasagne met laagjes spinazie, tomaat, pompoen en rode biet. Leuk om te serveren en te maken, en bovendien erg lekker door de verschillende smaken.

40 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 ml tomaten pastasaus
  • 450 gr spinazie
  • 450 gr pompoen ( in blokjes )
  • 250 gr rode biet ( voorgekookte )
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 50 gr boter
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 12 lasagnebladen
  • verse basilicum
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Ovenschaal 26 x 18 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


    Als je diepvriesspinazie gebruikt dan kun je deze laten ontdooien en daarna in een vergiet of zeef het vocht er uit duwen met een lepel. Al je verse spinazie gebruikt kun je deze bakken in een pan tot hij geslonken is.


  2. Kook de blokjes pompoen gaar en pureer deze met een vork. Breng de pompoenpuree op smaak met een klein beetje peper en/of zout.


  3. Snijd de rode bieten in dunne plakjes, je kunt ook plakjes rode biet uit pot gebruiken.


  4. Maak dan de bechamelsaus: doe de boter in een pannetje en smelt deze. Roer de bloem erdoor en bak de roux een paar minuten tot deze gaar begint te worden en het de structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met een garde. Laat de saus iets indikken. Voeg ¾ van de kaas toe aan de saus. Breng de bechamelsaus op smaak met de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout.


    Regenboog lasagne stap 1 Regenboog lasagne stap 2 Regenboog lasagne stap 3
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter. Verdeel de tomatensaus over de bodem. Dek af met 3 lasagnevellen.


  6. Doe daar een dun laagje bechamelsaus over en verdeel de spinazie erover. Dek weer af met lasagnebladen.


  7. Doe dan weer een dun laagje bechamelsaus erover en de pompoenpuree. Dek weer af met lasagnebladen.


    Regenboog lasagne stap 4 Regenboog lasagne stap 5 Regenboog lasagne stap 6
  8. Dan weer een dun laagje bechamelsaus met daarop de plakjes rode biet. En dek weer af met lasagnebladen.


  9. Giet dan de overgebleven bechamelsaus over de bovenzijde van de regenboog lasagne en bestrooi met de overgebleven kaas.


    Regenboog lasagne stap 7 Regenboog lasagne stap 8 Regenboog lasagne stap 9
  10. Bak de lasagne in ca 35 minuten gaar in de oven.


  11. Tip: het kan zijn dat je een extra lasagneblad(eren) nodig hebt afhankelijk van de grootte van de ovenschotel. Maak ze eventueel iets op maat.