Ovenschotels

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Terwijl het gerecht in de oven staat heb jij de keuken al opgeruimd en kun je zo aan tafel. En je kunt alle kanten, op van ovenschotels met aardappels tot kip en pasta.

Populair

Broccolischotel met brie

Deze ovenschotel met pasta, broccoli en brie is een makkelijk recept en een heerlijke combinatie!

Hoofdgerecht

25 min + 25 min oventijd

3 à 4 pers.

Witlof schotel met puree

Romige aardappelpuree met bieslook met daarop witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven

Hoofdgerecht

35 min bereiding + 25 min oventijd

3 pers.

Zalm spinazie lasagne

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Nieuw

Gnocchi traybake met pesto

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Hoofdgerecht

10 min + 25 min oventijd

4 pers.

Nacho ovenschotel met pulled chicken

Het is heerlijk snacken van deze ovenschotel met nacho’s, BBQ pulled chicken en groenten

Hoofdgerecht

40 min + 8 min oventijd

3 pers.

Vegetarische tortellini ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

Hoofdgerecht

30 min + 10 min oventijd

2 pers.

Vegan kapsalon

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Hartige broodschotel

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Hoofdgerecht

25 min + 40 min oventijd

3 pers.

Ovenschotel met ragout en broccoli

Een laag aardappelpuree met daaronder romige ragout met kip en roosjes broccoli. Een heerlijk combinatie in 1 ovenschaal.

Hoofdgerecht

30 min + 30 min oventijd

3-4 pers.

Uitgelicht recept

Hollandse ovenschotel met bloemkool

Hoofdgerecht

25 min + 30 min

3-4 pers.

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Bekijk recept

pastaschotels

Lasagne bolognese

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Hoofdgerecht

1 uur + 45 min oventijd

4 pers.

Tortellini ovenschotel

Heerlijke gevulde tortellini pasta met groenten in een Italiaanse tomatensaus gegratineerd met kaas uit de oven

Hoofdgerecht

20 min + 20 min oventijd

2 à 3 pers.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Hoofdgerecht

30 min + 12 min oventijd

2 pers.

gezonde ovenschotels

Gezonde lasagne met spinazie

Deze gezonde(re) en light versie op de bekende lasagne bevat geen bechamelsaus maar een lichte saus met Huttenkase en extra veel groenten. Lekker licht en voedzaam dus.

Hoofdgerecht

40 min + 45 min oventijd

4 pers.

Witlof gevuld met pittig gehakt

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

Hoofdgerecht

30 min + 15 min oventijd

2 à 3 pers.

Mexicaanse bonenschotel met ei

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Hoofdgerecht

35 min + 15 min oventijd

2 à 3 pers.

vegeatrische ovenschotels

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Bijgerecht

20 min + 35 min oventijd

4 pers.

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Hoofdgerecht

15 min + 35 min

4 pers.

Knolselderij ovenschotel

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Hoofdgerecht

35 min + 30 min oventijd

4 pers.

ovenschotels met gehakt

Griekse pasticcio

Heerlijke kruidige pastaschotel uit Griekenland, ook wel pastistio genoemd, met laagjes van pasta, gehaktmengsel met oregano en kaneel en een zelfgemaakte bechamelsaus.

Hoofdgerecht

45 min + 45 min oventijd

4 pers.

Lasagne met paprika

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Hoofdgerecht

35 min + 45 min oventijd

4

Koolhydraatarme cannelloni bolognese

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Hoofdgerecht

60 min + 20 min oventijd

3 à 4 pers.

ovenschotels met aardappel

Zuurkoolschotel met rookworst

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Hoofdgerecht

40 min + 30 min oventijd

4 pers.

Zalmrollade met groene asperges

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Hoofdgerecht

20 min + 45 min oventijd

4 pers.

Indische pastei met kip (pastei tutup)

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Hoofdgerecht

30 min + 30 min oventijd

4 pers.

Kan ik een ovenschotel invriezen?

Ja dat kan. Zowel een gebakken als ongebakken ovenschotel kun je invriezen. Zorg dat je een diepvries bestendige schaal gebruikt en het gerecht goed afdekt met een deksel of folie, het liefst zo dicht mogelijk op de ingredienten. Een ovenschotel bewaar je maximaal ca 3 maanden in de diepvries.

Hoe krijg ik een krokant korstje op de ovenschotel?

Door de ovenschotel met kaas te bestrooien en even op de grillstand te zetten. Of door strepen met een vork in een ovenschotel met aardappelpuree te trekken en deze te bestrooien met paneermeel en wat kleine klontjes boter en vervolgens te bakken in de oven.

Hoe voorkom je een te vochtige ovenschotel?

Dit voorkom je door de ingredienten (zoals groenten en vlees) van te voren te bakken en uit te laten lekken. Gebruik je een roomsaus, voeg dan een of meerdere eieren toe, deze stollen namelijk tijdens het bakken. Laat de ovenschotel voor het serveren 10 minuten uit de oven staan, zo kan nog wat vocht verdampen of opgenomen worden.

Welke ovenstand genruik je voor een ovenschotel?

Ik gebruik (bijna) altijd de boven – onder warmte functie. Zo krijg je vaak bovenop een mooier resultaat. Bak je meerdere dingen in 1 keer in de oven, gebruik dan de hetelucht functie, deze blaast de warmte door de gehele oven. Let op dat je bij de hetelucht functie de temperatuur met ca 20% verlaagd. Check hier de oventemperaturen tabel.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!