Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Terwijl het gerecht in de oven staat heb jij de keuken al opgeruimd en kun je zo aan tafel. En je kunt alle kanten op, van ovenschotels met aardappels tot kip en pasta.
Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.
Hoofdgerecht
30 min + 40 min oventijd
3 pers.
Hoofdgerecht
25 min + 30 min
3-4 pers.
Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!
Bekijk receptJa dat kan. Zowel een gebakken als ongebakken ovenschotel kun je invriezen. Zorg dat je een diepvries bestendige schaal gebruikt en het gerecht goed afdekt met een deksel of folie, het liefst zo dicht mogelijk op de ingredienten. Een ovenschotel bewaar je maximaal ca 3 maanden in de diepvries.
Door de ovenschotel met kaas te bestrooien en even op de grillstand te zetten. Of door strepen met een vork in een ovenschotel met aardappelpuree te trekken en deze te bestrooien met paneermeel en wat kleine klontjes boter en vervolgens te bakken in de oven.
Dit voorkom je door de ingredienten (zoals groenten en vlees) van te voren te bakken en uit te laten lekken. Gebruik je een roomsaus, voeg dan een of meerdere eieren toe, deze stollen namelijk tijdens het bakken. Laat de ovenschotel voor het serveren 10 minuten uit de oven staan, zo kan nog wat vocht verdampen of opgenomen worden.
Ik gebruik (bijna) altijd de boven – onder warmte functie. Zo krijg je vaak bovenop een mooier resultaat. Bak je meerdere dingen in 1 keer in de oven, gebruik dan de hetelucht functie, deze blaast de warmte door de gehele oven. Let op dat je bij de hetelucht functie de temperatuur met ca 20% verlaagd. Check hier de oventemperaturen tabel.