Ovenschotels

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Terwijl het gerecht in de oven staat heb jij de keuken al opgeruimd en kun je zo aan tafel. En je kunt alle kanten op, van ovenschotels met aardappels tot kip en pasta.

Populair

Broccolischotel met brie

Deze ovenschotel met pasta, broccoli en brie is een makkelijk recept en een heerlijke combinatie!

Hoofdgerecht

25 min + 25 min oventijd

3 à 4 pers.

Witlof schotel met puree

Romige aardappelpuree met bieslook met daarop witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven

Hoofdgerecht

35 min bereiding + 25 min oventijd

3 pers.

Zalm spinazie lasagne

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Nieuw

Risotto uit de oven met cherrytomaatjes

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.

Hoofdgerecht

15 min + 40 min oventijd

4 pers.

Mac and cheese recept

Dit klassieke recept met macaroni en kaas uit de oven heb ik aangevuld met spekjes en broccoli voor een lekkere en complete maaltijd.

Hoofdgerecht

25 min + 40 min oventijd

4 pers.

Gevulde portobello in tomatensaus

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

Bijgerecht

20 min + 20 min oventijd

4 stuks

Gnocchi bolognese ovenschotel

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Hoofdgerecht

20 min + 25 min oventijd

4 pers.

Paddenstoelen ovenschotel met pasta

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

3-4 pers.

Preischotel uit de oven

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.

Hoofdgerecht

25 min + 35 min oventijd

2-3 pers.

Uitgelicht recept

Hollandse ovenschotel met bloemkool

Hoofdgerecht

25 min + 30 min

3-4 pers.

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Bekijk recept

pastaschotels

Cannelloni met spinazie en zalm

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Hoofdgerecht

50 min + 30 min oventijd

3 à 4 pers.

Gnocchi traybake met pesto

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Hoofdgerecht

10 min + 25 min oventijd

4 pers.

Vegetarische tortellini ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

Hoofdgerecht

30 min + 10 min oventijd

2 pers.

gezonde ovenschotels

Gezonde lasagne met spinazie

Deze gezonde(re) en light versie op de bekende lasagne bevat geen bechamelsaus maar een lichte saus met Huttenkase en extra veel groenten. Lekker licht en voedzaam dus.

Hoofdgerecht

40 min + 45 min oventijd

4 pers.

Witlof gevuld met pittig gehakt

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

Hoofdgerecht

30 min + 15 min oventijd

2 à 3 pers.

Mexicaanse bonenschotel met ei

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Hoofdgerecht

35 min + 15 min oventijd

2 à 3 pers.

vegetarische ovenschotels

Pompoen ovenschotel

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Hoofdgerecht

35 min + 25 min oventijd

4 pers.

Mexicaanse lasagne met tortilla wraps

Eens een keer iets anders proberen? Maak deze heerlijke ovenschotel met laagjes tortillawraps en een lekkere kruidige saus van gehakt en groenten.

Hoofdgerecht

30 min + 30 min oventijd

4 pers.

Bloemkool met kerrie uit de oven

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

Hoofdgerecht

25 min + 35 min oventijd

4 pers.

ovenschotels met gehakt

Ziti al forno met gehaktballetjes

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Hoofdgerecht

50 min + 30 min oventijd

4 pers.

Griekse moussaka

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Hoofdgerecht

45 min + 45 min

4 pers.

Lasagne bolognese

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Hoofdgerecht

1 uur + 45 min oventijd

4 pers.

ovenschotels met aardappel

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof van o.a. aubergine, courgette en paprika afgedekt met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas.

Hoofdgerecht

30 min + 30 min oventijd

3 pers.

Vegan kapsalon

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Ovenschotel met ragout en broccoli

Een laag aardappelpuree met daaronder romige ragout met kip en roosjes broccoli. Een heerlijk combinatie in 1 ovenschaal.

Hoofdgerecht

30 min + 30 min oventijd

3-4 pers.

Kan ik een ovenschotel invriezen?

Ja dat kan. Zowel een gebakken als ongebakken ovenschotel kun je invriezen. Zorg dat je een diepvries bestendige schaal gebruikt en het gerecht goed afdekt met een deksel of folie, het liefst zo dicht mogelijk op de ingredienten. Een ovenschotel bewaar je maximaal ca 3 maanden in de diepvries.

Hoe krijg ik een krokant korstje op de ovenschotel?

Door de ovenschotel met kaas te bestrooien en even op de grillstand te zetten. Of door strepen met een vork in een ovenschotel met aardappelpuree te trekken en deze te bestrooien met paneermeel en wat kleine klontjes boter en vervolgens te bakken in de oven.

Hoe voorkom je een te vochtige ovenschotel?

Dit voorkom je door de ingredienten (zoals groenten en vlees) van te voren te bakken en uit te laten lekken. Gebruik je een roomsaus, voeg dan een of meerdere eieren toe, deze stollen namelijk tijdens het bakken. Laat de ovenschotel voor het serveren 10 minuten uit de oven staan, zo kan nog wat vocht verdampen of opgenomen worden.

Welke ovenstand gebruik je voor een ovenschotel?

Ik gebruik (bijna) altijd de boven – onder warmte functie. Zo krijg je vaak bovenop een mooier resultaat. Bak je meerdere dingen in 1 keer in de oven, gebruik dan de hetelucht functie, deze blaast de warmte door de gehele oven. Let op dat je bij de hetelucht functie de temperatuur met ca 20% verlaagd. Check hier de oventemperaturen tabel.