Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Clafoutis met kersen

Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven, serveer de clafoutis lauwwarm met wat poedersuiker

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Zeef de bloem in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en meng door elkaar.

 Voeg de eieren en 25 gr gesmolten boter en mix kort door elkaar. Voeg dan de melk in 2 of 3 keer toe en mix ondertussen door elkaar tot er geen klontjes meer zijn.

 Vet de vorm goed in en verdeel de kersen over de bodem (pitten verwijderen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel). Als je kersen uit pot gebruikt, laat deze dan heel goed uitlekken. Giet het beslag over de kersen in de vorm.

 Bak de clafoutis ca. 30 minuten in de oven tot hij gaar is. Haal uit de oven en laat wat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

clafoutis-met-kers

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×