Clafoutis met kersen

Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven, serveer de clafoutis lauwwarm met wat poedersuiker

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Zeef de bloem in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en meng door elkaar.

 Voeg de eieren en 25 gr gesmolten boter en mix kort door elkaar. Voeg dan de melk in 2 of 3 keer toe en mix ondertussen door elkaar tot er geen klontjes meer zijn.

 Vet de vorm goed in en verdeel de kersen over de bodem (pitten verwijderen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel). Als je kersen uit pot gebruikt, laat deze dan heel goed uitlekken. Giet het beslag over de kersen in de vorm.

 Bak de clafoutis ca. 30 minuten in de oven tot hij gaar is. Haal uit de oven en laat wat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

190 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!