Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Clafoutis

Clafoutis is een van oorsprong Frans nagerecht en heeft iets weg van een dikke pannenkoek met met kersen

Ingrediënten
300 gr kersen
150 gr bloem
4 eetl suiker
snufje zout
2 eieren
250 gr zure room
Klontje boter
 
Materialen
Lage taartvorm of quichevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Ontpit de kersen. Mix in een kom de bloem, het zout, eieren, suiker en zure room tot een dik en glad beslag. Vet de vorm in en giet het beslag er in. Verdeel de kersen erover en leg een paar kleine stukjes boter op de taart. Zet ongeveer 35 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi bruin is geworden. Serveer lauwwarm of koud.Ook lekker met ander fruit. 
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×