Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Clafoutis

Clafoutis is een van oorsprong Frans nagerecht en heeft iets weg van een dikke pannenkoek met met kersen

Ingrediënten
300 gr kersen
150 gr bloem
4 eetl suiker
snufje zout
2 eieren
250 gr zure room
Klontje boter
 
Materialen
Lage taartvorm of quichevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Ontpit de kersen. Mix in een kom de bloem, het zout, eieren, suiker en zure room tot een dik en glad beslag. Vet de vorm in en giet het beslag er in. Verdeel de kersen erover en leg een paar kleine stukjes boter op de taart. Zet ongeveer 35 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi bruin is geworden. Serveer lauwwarm of koud.Ook lekker met ander fruit. 
 
Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip