Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Clafoutis

Clafoutis is een van oorsprong Frans nagerecht en heeft iets weg van een dikke pannenkoek met met kersen

Ingrediënten
300 gr kersen
150 gr bloem
4 eetl suiker
snufje zout
2 eieren
250 gr zure room
Klontje boter
 
Materialen
Lage taartvorm of quichevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Ontpit de kersen. Mix in een kom de bloem, het zout, eieren, suiker en zure room tot een dik en glad beslag. Vet de vorm in en giet het beslag er in. Verdeel de kersen erover en leg een paar kleine stukjes boter op de taart. Zet ongeveer 35 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi bruin is geworden. Serveer lauwwarm of koud.Ook lekker met ander fruit. 
 
Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst