Ga naar de inhoud
Chocolade kersttaart

Chocolade kersttaart

Leuk en lekker kerstrecept: chocoladetaart met amandelen in de vorm van kerstbomen

30 M + 45 M oventijd + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr suiker
  • 125 g boter
  • 100 gr pure chocolade
  • 75 gr amandelen ( grof gehakt )
  • 125 ml melk
  • 160 gr bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 2 eetl cacaopoeder

Decoratie

  • 50 gr
  • 50 gr
  • Strooisels zoals zilveren balletjes
  • Kerstzuurstokjes

Materialen

  • Ronde spring/bakvorm van ca 24 cm ( ingevet )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain marie. Mix de margarine met de suiker met een mixer in een kom.


  2. Voeg vervolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix alles goed door elkaar.


    Mix chocoladekersttaart Eendenborstamuse Chocolade en taartmix
  3. Spatel de gehakte noten door het beslag en schep vervolgens in de ingevette vorm. Bak de chocoladetaart ongeveer 45 min in de oven totdat de bovenkant knapperig is. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen.


  4. Hij moet niet te droog zijn van binnen. Laat de taart 30 min afkoelen en verwijder dan de zijkant van de bakvorm. Snijd de taart in 8 punten.


  5. Snijd de zuurstokjes in stukken en stop deze als stam in de zijkant van de taartpunten. Smelt de pure en witte chocolade een voor een au bain marie. Trek met een lepeltje mooie slierten chocolade over de stukken taart. Versier met zilveren balletjes of andere strooisels.


    amandelen chocoladetaart Chocoladetaart in taartvorm chocoladetaart (kerst)