Chocolade kersttaart

Leuk en lekker kerstrecept: chocoladetaart met amandelen in de vorm van kerstbomen

Ingrediënten

300 gr suiker
125 g boter
100 gr pure chocolade
75 gr amandelen, grof gehakt
125 ml melk
160 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
4 eieren
2 eetl cacaopoeder
 
Decoratie:
50 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade
Strooisels zoals zilveren balletjes
Kerstzuurstokjes
 
Materialen
Ronde spring/bakvorm van ca 24 cm, ingevet
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain marie. Mix de margarine met de suiker met een mixer in een kom. Voeg vervolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix alles goed door elkaar.

brownie kersttaart 01

brownie kersttaart 02

brownie kersttaart 03

Spatel de gehakte noten door het beslag en schep vervolgens in de ingevette vorm. Bak de chocoladetaart ongeveer 45 min in de oven totdat de bovenkant knapperig is. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen.

brownie kersttaart 04

brownie kersttaart 05

brownie kersttaart 06

 

 

Hij moet niet te droog zijn van binnen. Laat de taart 30 min afkoelen en verwijder dan de zijkant van de bakvorm. Snijd de taart in 8 punten. Snijd de zuurstokjes in stukken en stop deze als stam in de zijkant van de taartpunten. Smelt de pure en witte chocolade een voor een au bain marie. Trek met een lepeltje mooie slierten chocolade over de stukken taart. Versier met zilveren balletjes of andere strooisels.

brownie kersttaart 07

brownie kersttaart 08

brownie kersttaart 09

 

 

Vind je dit leuk?
85 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!