Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frans

Culinaire Franse recepten zoals varkenshaas met brie, uiensoep, clafoutis en verschillende soorten quiche

Chocolade paasei croissantjes

  • Lunch
  • 10 min + 10-15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Steel de show tijdens de paasbrunch met deze luxe chocoladecroissants.

Crème brûlée met kaneel

  • Nagerecht
  • 20 min + 30 oventijd + 3 uur afkoelen
  • 4 personen
  • **

Een klassiek nagerecht met een vleugje kaneel, lekker om het kerstdiner mee af te sluiten

Moelleux met framboos vulling

  • Nagerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 4 - 6 stuks
  • **

Feestelijk dessert: chocolade cakeje met vloeibare binnenzijde met frambozenpuree

Tarte tatin met peer

  • Nagerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • ***

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Hartige galette met ham

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Hartige taart gevuld met ham, aubergine en ricotta

Eclairs met slagroom

  • Gebak en taart
  • 60 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 30 stuks
  • ***

Dit heerlijke Franse gebakje lijkt op een langwerpige soes gevuld met slagroom en is heerlijk bij de koffie of thee

Galettes met appel

  • Gebak en taart
  • 30 min + 30 min oventijd + 1 uur wachten
  • 4 stuks
  • **

Frans gebak met een vulling van appel, lekker als toetje met ijs of slagroom

Boeuf bourguignon

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Quiche lorraine

  • Lunch
  • 25 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Quiche lorraine is een traditioneel Frans gerecht en is gevuld met spekjes, ei en kaas

Mini galette met mango frambozen

  • Gebak en taart
  • 35 MIN + 1 UUR WACHTEN + 15 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Zoete Franse gebakjes met vers fruit en een knapperige korst geserveerd met slagroom

Mini brioche

  • Gebak en taart
  • 55 MIN + 3 UUR WACHTEN + 20 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 STUKS
  • **

Luxe zoete witte broodjes, lekker met jam of roomboter bij de kerstbrunch

Creme brulee met witte chocolade

  • Nagerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD + 4 UUR AFKOELEN
  • 4 STUKS
  • **

Voor de echte zoetekauw: klassieke creme brulee in combinatie met witte chocolade

Mini salade nicoise

  • Hapjes
  • 30 MINUTEN
  • 12 PERSONEN
  • **

Lekkere amuse voor de feestdagen met diverse groenten en een stukje gegrilde tonijn op een amuselepel

Paddestoelenquiche

  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 35 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Recept voor een heerlijke quiche met paddestoelen, champignons en een handje rucola

Pot au feu

  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 4 UUR STOVEN
  • 6 PERS
  • **

Pot-au-feu, op z'n Frans pot op het vuur, met heerlijk gestoofd rundvlees en groenten in zelfgemaakte bouillon

Poire Belle Helene

  • Nagerecht
  • 1.5 UUR + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille ijs

Ratatouille

  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Klassiek Frans vegetarisch gerecht dat ook makkelijk gecombineerd kan worden met vlees of vis

Mini monchoutaart

  • Gebak en taart
  • 30 MINUTEN + 3 UUR WACHTEN
  • 2 STUKS
  • *

Makkelijk recept voor deze kleine monchou taartjes van roomkaas met kersentopping

Oeufs en cocotte

  • Lunch
  • 20 MIN + 10 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker voor de paasbrunch: eieren met spinazie uit de oven met brood om te dippen

3 x canape

  • Hapjes
  • 50 MINUTEN
  • 21 STUKS
  • **

Makkelijk en culinair kerstrecept; 3 verschillende hapjes met artisjokmousse, peer en zalm

Crème brûlée taartje

  • Gebak en taart
  • 60 MIN + 30 MIN OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • **

Maak van je favoriete toetje nu een heerlijk taartje met crème brûlée vulling

Galette met paddestoelen

  • Hoofdgerecht
  • 70 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Mini citroen meringue taartjes

  • Gebak en taart
  • 90 MINUTEN + 35 OVENTIJD + 30 WACHTEN
  • 4 STUKS
  • ***

Echte verwennerij en zeker de moeite waard; heerlijke frisse citroen meringue taartjes

Quiche met vegetarisch gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 25 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Zeker een aanrader; lekkere quiche met tomaat, rucola, mascarpone en vegetarisch gehakt

Toast met aardbeien en brie

  • Lunch
  • 15 MIN + 10 MIN OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Tip voor moederdag: heerlijke warme brie met aardbeien en basilicum op toast

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik