Frans

Culinaire Franse recepten zoals varkenshaas met brie, uiensoep, clafoutis en verschillende soorten quiche

Nieuw

Quiche met paddenstoelen

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Hoofdgerecht

25 min + 35 min oventijd

4 pers.

Oeuf en cocotte

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Ontbijt

15 min + 10 min oventijd

4 stuks

Bieten quiche

De combinatie van rode bieten met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Gebakken brie in bladerdeeg

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje.

Hapjes en snacks

20 min + 25 min oventijd

1 stuk

Tarte tatin met witlof

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof met sinaasappel gebakken met bladerdeeg uit de oven

Voorgerecht

15 min + 25 min oventijd

2 porties

Pommes duchesse aardappeltoefjes

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Bijgerecht

45 min + 25 min oventijd

30 stuks

Franse hoofdgerechten

Groentegratin

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas

Hoofdgerecht

15 min + 45 min oventijd

3-4 pers.

Quiche met zalm en spinazie

Lekkere quiche van bladerdeeg met een vulling van spinazie en zalm, een heerlijke combinatie!

Hoofdgerecht

20 min + 40 min oventijd

4 pers.

Salade niçoise

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Hoofdgerecht

30 min

2 pers.

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning