Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frans

Culinaire Franse recepten zoals varkenshaas met brie, uiensoep, clafoutis en verschillende soorten quiche

Clafoutis met mango

  • Nagerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 6 personen
  • *

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Spinaziesoufflé

  • Lunch
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • ***

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Mini tarte tatin met mango

  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Mini tarte tatin met appel

  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Traditionele aardappelgratin

  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Quiche met erwtjes en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Chocolade paasei croissantjes

  • Ontbijt
  • 10 min + 10-15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Steel de show tijdens de paasbrunch met deze luxe chocoladecroissants.

Crème brûlée met kaneel

  • Nagerecht
  • 20 min + 30 oventijd + 3 uur afkoelen
  • 4 personen
  • **

Een klassiek nagerecht met een vleugje kaneel, lekker om het kerstdiner mee af te sluiten

Moelleux met framboos vulling

  • Nagerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 4 - 6 stuks
  • **

Feestelijk dessert: chocolade cakeje met vloeibare binnenzijde met frambozenpuree

Tarte tatin met peer

  • Nagerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • ***

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Hartige galette met ham

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Hartige taart gevuld met ham, aubergine en ricotta

Eclairs met slagroom

  • Gebak en taart
  • 60 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 30 stuks
  • ***

Dit heerlijke Franse gebakje lijkt op een langwerpige soes gevuld met slagroom en is heerlijk bij de koffie of thee

Galettes met appel

  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd + 1 uur wachten
  • 4 stuks
  • **

Frans gebak met een vulling van appel, lekker als toetje met ijs of slagroom

Boeuf bourguignon

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Quiche lorraine

  • Lunch
  • 25 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Quiche lorraine is een traditioneel Frans gerecht en is gevuld met spekjes, ei en kaas

Mini galette met mango frambozen

  • Nagerecht
  • 35 MIN + 1 UUR WACHTEN + 15 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Zoete Franse gebakjes met vers fruit en een knapperige korst geserveerd met slagroom

Mini brioche

  • Ontbijt
  • 55 MIN + 3 UUR WACHTEN + 20 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 STUKS
  • **

Luxe zoete witte broodjes, lekker met jam of roomboter bij de kerstbrunch

Creme brulee met witte chocolade

  • Nagerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD + 4 UUR AFKOELEN
  • 4 STUKS
  • **

Voor de echte zoetekauw: klassieke creme brulee in combinatie met witte chocolade

Mini salade nicoise

  • Hapjes
  • 30 MINUTEN
  • 12 PERSONEN
  • **

Lekkere amuse voor de feestdagen met diverse groenten en een stukje gegrilde tonijn op een amuselepel

Paddestoelenquiche

  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 35 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Recept voor een heerlijke quiche met paddestoelen, champignons en een handje rucola

Pot au feu

  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 4 UUR STOVEN
  • 6 PERS
  • **

Pot-au-feu, op z'n Frans pot op het vuur, met heerlijk gestoofd rundvlees en groenten in zelfgemaakte bouillon

Poire Belle Helene

  • Nagerecht
  • 1.5 UUR + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille ijs

Ratatouille

  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Klassiek Frans vegetarisch gerecht dat ook makkelijk gecombineerd kan worden met vlees of vis

Mini monchoutaart

  • Nagerecht
  • 30 MINUTEN + 3 UUR WACHTEN
  • 2 STUKS
  • *

Makkelijk recept voor deze kleine monchou taartjes van roomkaas met kersentopping

Oeufs en cocotte

  • Ontbijt
  • 20 MIN + 10 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker voor de paasbrunch: eieren met spinazie uit de oven met brood om te dippen

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas