
Courgette lasagne
Een heerlijke lasagne met laagjes courgette er tussen in plaats van pasta. Met een smaakvolle en makkelijke tomatensaus van gehakt en italiaanse roerbakgroenten. En uiteraard met smeuige mozzarella en kaas. Deze courgette lasagne is daarom bovendien ook koolhydraatarm en glutenvrij.
30 M + 35 M oventijd + 10 M wachten
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 eetlepels olijfolie
-
3 grote courgettes
-
300 gr gehakt ( vega )
-
1 uitje
-
400 ml gezeefde tomaten
-
400 gr italiaanse roerbak groenten
-
1 handje geraspte kaas
-
2 bollen mozzarella
-
1 snuf peper en zout
-
1 theelepel oregano
-
1 theelepel tijmāØ
-
1 eetlepel paneermeel ( (glutenvrij) )
Benodigdheden
-
bakplaat bekleed met bakpapier
-
Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
-
Snijd de courgettes in plakken, niet te dun en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de plakken licht met olijfolie en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Dep daarna iets af met een stukje keukenpapier.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden Celsius
-
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte sjalotjes of ui tot ze glazig zijn. Als je vega rulgehakt gebruikt doe je eerst de Italiaanse groenten bakken bij de ui en daarna het rulgehakt erbij. En anders bak je eerst het gehakt en voeg je daarna de groenten erbij.
-
Doe de oregano, tijm, peper en zout erbij. Voeg dan de gezeefde tomaten toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bestrooi licht met paneermeel (gebruik glutenvrije paneermeel voor een glutenvrij recept) om te voorkomen dat de lasagne te vochtig wordt
-
Begin met een laag saus, courgetteplakken, gevolgd door een laag van saus. Voeg bij 2 lagen ook nog plakken mozzarella toe. Herhaal dit tot alle ingrediƫnten op zijn, eindig met een laag courgette.
Strooi de geraspte kaas erover.
-
Bak de lasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is
Laat de lasagne 5 tot 10 minuten rusten voor het aansnijden, dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en de lasagne steviger wordt.
-
Bewaar restjes courgette lasagne afgedekt in de koelkast, goed voor maximaal 2 dagen. Opwarmen kan in de oven of magnetron.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker