Pittige lasagne
Zin in een beetje pit op je bord? Maak dan deze heerlijke pittige lasagne, boordevol smaak en verschillende kruiden. Gegarandeerd een nieuwe favoriet voor liefhebbers van pikant eten.
30 M + 40 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
12 lasagnevellen
-
300 gr gehakt ( vegetarisch )
-
2 paprika's
-
1 rode ui
-
250 gr champignons
-
1 rode peper
-
400 ml tomatenblokjes
-
350 ml Tomato frito saus
-
1 Snuf oregano
-
peper en zout
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 Snuf cayenne poeder
-
50 gr geraspte kaas
Bechamelsaus:
-
30 gr boter
-
30 gr bloem
-
400 ml melk
-
1 snuf peper en zout
Benodigdheden
-
Ovenschaal 26 x 18 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de paprika’s, rode ui, champignons en rode peper in stukjes.
-
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan. Voeg de rode ui, rode peper, paprika’s en champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg het (vegetarische) gehakt toe en bak tot het bruin is.
-
Voeg de tomatenblokjes, Tomato frito saus, oregano, paprikapoeder, peper, zout en een snufje cayennepeper naar smaak toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen, zodat de saus wat indikt. Proef en voeg indien nodig meer cayennepeper toe voor extra pit.
-
Terwijl de saus suddert, bereid je de bechamelsaus. Smelt de boter in een aparte pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen. Giet geleidelijk de melk erbij terwijl je blijft roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg peper en zout toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
-
Neem een ingevette ovenschaal en begin met een laagje van het gehakt-groentemengsel en een beetje bechamelsaus, gevolgd door een laagje lasagnevellen. Herhaal dit tot de schaal vol is, eindigend met een laagje bechamelsaus bovenop.
-
Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.
-
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of tot de kaas goudbruin is en bubbelt.
-
Haal de lasagne uit de oven en laat deze een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Geniet van je pittige lasagne!
Heeft het gesmaakt?
34 stemmen
Ook lekker