Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Crème brûlée

Heerlijke recept voor klassieke crème brûlée met gekarameliseerd laagje suiker.

 
Ingrediënten
1 vanillestokje
½ citroen (gewassen)
125 ml melk
5 eierdooiers
75 + 75 gr suiker
375 ml slagroom
Boter om in te vetten
 
Materialen
4 lage ovenschaaltjes
Mixer
Creme brulee brander
 
Bereiding
Verwarm de oven op 125 graden. Schil met een mesje een paar grote stukken schil van de citroen. Zet een pan met melk en de slagroom op het vuur. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap met een mesje het merg er uit en voeg samen met het uitgeschraapte vanillestokje toe. Voeg ook de citroenschil toe en laat tegen het kookpunt komen. Klop de eierdooiers met 75 gr suiker romig met de mixer. Verwijder dan de citroenschil en vanillestokje uit de melk en slagroom en voeg toe aan de opgeklopte eierdooiers. Roer met een houden lepel goed door. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en giet het mengsel hier in. Laat ze 1 uur in de oven stollen. Haal ze uit de oven laat ze goed koud worden in de koelkast (in de vriezer kan eventueel ook). Strooi de rest van de suiker over de schaaltjes en carameliseer met een creme brulee brander.
 
Ook handig om de dag van te voren te maken en de volgende dag alleen het suikerlaagje te karameliseren.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×