IJskoffie maken
Hoe maak je zelf de perfecte ijskoffie? Met dit makkelijke recept maak je dit verfrissende drankje in een handomdraai en geniet je van de heerlijke smaken van koffie, ijs en romige melk. Lekker op een warme, zomerse dag.
ingrediënten
Benodigdheden
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Vul een glas tot ca. ¾ met ijsblokjes. Schuim de melk op (je kunt deze stap ook overslaan).
-
Giet de koffie over de ijsblokjes. Deze kan nog warm zijn maar mag ook gekoeld. Voeg eventueel de karamelsiroop of een theelepel suiker toe en roer er kort door.
-
Giet de (opgeklopte) melk erover en serveer direct.
-
Tip: wil je een extra intense koffiesmaak, maak dan een dag van tevoren ijsblokjes van koffie en gebruik deze in de ijskoffie i.p.v. gewone ijsblokjes van water.
-
Gebruik plantaardige melk zoals sojamelk, amandelmelk of havermelk voor een plantaardige ijskoffie.
-
Voeg ook een toef slagroom toe voor een extra romig effect.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!