Ga naar de inhoud
IJskoffie maken

IJskoffie maken

Hoe maak je zelf de perfecte ijskoffie? Met dit makkelijke recept maak je dit verfrissende drankje in een handomdraai en geniet je van de heerlijke smaken van koffie, ijs en romige melk. Lekker op een warme, zomerse dag.

5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor glas

  • 50 ml sterke koffie
  • 75 ml melk ( volle )
  • ijsklontjes
  • 1 theelepel karamelsiroop ( optioneel )

Benodigdheden

  • Melkopschuimer ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Vul een glas tot ca. ¾ met ijsblokjes. Schuim de melk op (je kunt deze stap ook overslaan).


  2. Giet de koffie over de ijsblokjes. Deze kan nog warm zijn maar mag ook gekoeld. Voeg eventueel de karamelsiroop of een theelepel suiker toe en roer er kort door.


  3. Giet de (opgeklopte) melk erover en serveer direct.


    ijskoffie stap 1 ijskoffie stap 2 ijskoffie stap 3
  4. Tip: wil je een extra intense koffiesmaak, maak dan een dag van tevoren ijsblokjes van koffie en gebruik deze in de ijskoffie i.p.v. gewone ijsblokjes van water.


  5. Gebruik plantaardige melk zoals sojamelk, amandelmelk of havermelk voor een plantaardige ijskoffie.


  6. Voeg ook een toef slagroom toe voor een extra romig effect.