Lactosevrije crème brûlée

Met slechts 5 ingrediënten en een handvol eenvoudige stappen maak je deze heerlijke lactosevrije crème brûlée met suiker. Een lekker dessert waar je maar 10 minuten werk aan hebt.

Nagerecht 10 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten

ingrediënten

voor 2 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de melk, slagroom en vanille aroma in een pannetje en roer op laag vuur goed door elkaar.

  2. De eieren scheid je vervolgens, voor de crème brûlée gebruik je alleen de dooiers.

  3. Klop de eierdooiers samen met de 50 gr suiker luchtig.

  4. Vervolgens giet je het melk roommengsel bij de opgeklopte eierdooiers, klop dit met een garde tot een geheel.

  5. Verdeel over 2 ovenbestendige schaaltjes en zet voor ongeveer 45 minuten in de oven op 130 graden. Haal de crème brûlée uit de oven en laat voor minimaal een half uur tot een uur helemaal afkoelen. Zet daarna nog voor minimaal 1 uur in de koelkast

  6. Vervolgens doe je net voor het serveren de eetlepels suiker op de crème brûlée en brand je dit met een gasbrander.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.