Gevulde portobello in tomatensaus
Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.
20 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 portobello’s
-
1 uitje
-
1 teen knoflook
-
425 ml passata
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
250 gr ricotta
-
2 kleine paprika’s
-
2 eetlepels geraspte kaas
-
2 eetlepels kruidenpaneermeel
-
olie
-
peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
-
Roer dan de passata erdoor en breng de tomatensaus op smaak met een snufje peper en zout.
-
Doe de saus in een ovenschaal (of gebruik een ovenvaste pan om de saus in te maken).
-
Snijd de steeltjes uit de portobello’s en hol ze iets uit.
-
Hak de paprika’s in kleine blokjes en roer door de ricotta.
-
Vul de portobello’s met het ricottamengsel en leg ze in de tomatensaus.
-
Meng de geraspte kaas met het paneermeel en bestrooi de gevulde portobello’s hiermee. Zet ze ca. 20 minuten in de oven.
-
Garneer met wat verse peterselie of gedroogde.
-
Serveer met wat brood zodat je alle tomatensaus kunt opmaken.
Heeft het gesmaakt?
20 stemmen
Ook lekker