Ga naar de inhoud
Gevulde portobello in tomatensaus

Gevulde portobello in tomatensaus

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 portobello’s
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 425 ml passata
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gr ricotta
  • 2 kleine paprika’s
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels kruidenpaneermeel
  • olie
  • peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.


  3. Roer dan de passata erdoor en breng de tomatensaus op smaak met een snufje peper en zout.


  4. Doe de saus in een ovenschaal (of gebruik een ovenvaste pan om de saus in te maken).


  5. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en hol ze iets uit.


  6. Hak de paprika’s in kleine blokjes en roer door de ricotta.


  7. Vul de portobello’s met het ricottamengsel en leg ze in de tomatensaus.


  8. Meng de geraspte kaas met het paneermeel en bestrooi de gevulde portobello’s hiermee. Zet ze ca. 20 minuten in de oven.


  9. Garneer met wat verse peterselie of gedroogde.


  10. Serveer met wat brood zodat je alle tomatensaus kunt opmaken.