Bijgerechten

Bijgerechten

Vind hier bijgerechten die je makkelijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. Denk aan bijvoorbeeld aardappels op verschillende wijze, een frisse salade of groente zoals sperziebonen, gegratineerde bloemkool of champignons. Bedenk nu zelf een complete maaltijd met deze recepten.

Gevulde portobello in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

Gevulde paprika met bulgur en linzen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Een lekkere en gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde paprika’s zijn erg eenvoudig, maar vol van smaak en lekker kruidig.

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.

Salade met gebakken champignons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Vegetarische empanadas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 empanada's
  • **

Empanadas zijn ideaal voor een borrel, tapasavond of als hartig brunchhapje. Met vegan taartdeeg maak je het zelfs nog makkelijker en zijn ze binnen 35 minuten klaar.

Salade met druiven en noten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Broodje bapao
  • Bijgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd
  • 10 broodjes
  • **

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

Guacamole
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse dip van avocado is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's.

Gepofte zoete aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min poftijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker van de BBQ of uit de oven: gepofte zoete aardappels met een Mexicaanse twist en een lekkere vulling van zure room met limoen.

Tempeh saté spiesjes
  • Bijgerecht
  • 25 min + 1 uur marineren
  • 8 stuks
  • **

Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Rucolasalade met tomaatjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Bloemkool steaks
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Smaakvolle bloemkool steaks uit de oven met een kruidig sausje erbij. Een heerlijke vegan variant op de klassieke steak. Klaar in slechts 25 minuten.

Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.

Tofu spiesjes met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min rusttijd
  • 12-18 spiesjes
  • **

Dacht jij dat een vegan BBQ ingewikkeld was? Met deze pittige tofu spiesjes met groenten is het allesbehalve saai. 100% plantaardig, voedzaam en ontzettend smaakvol, daar scoor je punten mee!

Tropische salade met passievrucht
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Verwerk zomerfruit in je salade zoals passievrucht en mango. Heerlijk met geitenkaas, pistachenootjes en een verfrissende dressing. Ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.

Macaroni salade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • **

Makkelijk recept voor een koude macaroni salade met komkommer en tomaat in een romige maar lichte saus. Een ideale salade voor bij de barbecue.

Vegan romige aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een van de lekkerste salades op een warme zomerdag: romige aardappelsalade! Perfect voor een BBQ of zomerse avond met een groter gezelschap.

Gegrilde aubergine van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.