Vind hier de lekkerste bijgerechten voor bij je maaltijd. Bijvoorbeeld zoete aardappel friet, Aziatische komkommersalade, gevulde champignons uit de oven of haricots verts met spek. Maak je diner compleet met een heerlijk bijgerecht.
Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!
Hoofdgerecht
15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
4 porties
Bijgerecht
20 min + 5 min gratineren
3 pers.
Een heerlijk bijgerecht van gegratineerde asperges met kaas dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis of wat aardappeltjes.
Bekijk receptEen zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.
Voorgerecht
10 min
2 pers.
Een bijgerecht is een gerecht dat naast het hoofdgerecht geserveerd wordt tijdens een diner. Het wordt vaak gebruikt om de maaltijd aan te vullen en wordt meestal geserveerd in een kleinere portie dan het hoofdgerecht. Voorbeelden van bijgerechten zijn:
– Salades zoals groene salade, aardappelsalade, pastasalade of coleslaw.
– Groenten zoals haricots verts met spek, ratatouille of geroosterde tomaten uit de oven
– Aardappels in verschillende vormen en bereidingswijzen
– Brood, zoals stokbrood of naanbrood om mee te dippen in een lekkere curry
– Sauzen en dips
– Frituurhapjes zoals aardappelkroketjes met amandelkorst of gefrituurde aubergine met honing
Met kerst wil je graag iets bijzonders op tafel zetten. Dat een gerecht er mooi uitziet hoeft niet te betekenen dat het ook moeilijk moet zijn. Vooral met kerst is het wel fijn om het jezelf een beetje makkelijk te maken. Lekkere bijgerechten voor kerst zijn:
– Haricots verts met spek
– Aardappelgratin
– Zelfgemaakte rode kool met appel
– Gevulde champignons of tomaten uit de oven
– Cranberry compote
– Zelfgemaakte tapenade
– Geroosterde groenten uit de oven, zoals geroosterde bloemkool, geroosterde zoete aardappel, geroosterde tomaatjes of pastinaak en wortel uit de oven
– Zelfgemaakte stoofpeertjes
Wat (geroosterd) brood bij de soep kan altijd, maar er zijn een hoop andere leuke en lekkere ideeën om bij de soep te eten. Denk aan knoflookbrood, bruschetta’s of een Turkse pide. Kijk voor meer inspiratie in mijn blog met 10 x lekker voor bij de soep.