
Stroganoff saus
Ik maakte deze flinke pan stroganoff saus en de ene dag aten we hem met rijst en de andere dag met pasta. Omdat de saus zo veelzijdig is kun je er alle kanten mee uit, zo ook bij de aardappelpuree of schnitzel.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 eetlepel olie
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
250 gr champignons
-
1 grote rode paprika
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
2 theelepels gerookt paprikapoeder
-
1 snuf cayennepeper
-
100 ml groentebouillon
-
125 ml crĆØme fraĆ®che
-
1 snuf peper en zout
-
peterselie
-
3 eetlepels wodka ( optioneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snipper de ui en fruit deze in de olie totdat hij glazig is.
-
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee totdat de geur vrijkomt.
-
Snijd de champignons in plakjes en de rode paprika in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak totdat de groenten zacht zijn en het meeste vocht uit de champignons is verdampt.
-
Voeg het gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper toe. En vervolgens de tomatenpuree en bak een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
-
Schenk de groentebouillon erbij en roer goed door, en optioneel een scheutje wodka. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg de crĆØme fraĆ®che toe en roer totdat je een gladde, romige stroganoff saus hebt. Breng de sauseventueel nog op smaak met peper en zout. Laat de stroganoff saus tot gewenste dikte indikken.
-
Hak de peterselie fijn en strooi deze over de saus voor het serveren.
-
Tip: je kunt de saus tot 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Opnieuw opwarmen op laag vuur.
Stroganoff saus is heel veelzijdig, hij is lekker bij de pasta, rijst of aardappelpuree. Of serveer het bij een schnitzel of stukje vlees.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Ook lekker