Ga naar de inhoud
Portobello met boerenkool

Portobello met boerenkool

Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.

15 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 portobello’s
  • 100 gr boerenkool
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • 1 uitje
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Snipper het uitje en fruit deze in een klein beetje olijfolie aan.


  3. Voeg de boerenkool toe en roerbak 2 minuutjes mee.


  4. Giet een scheutje balsamicoazijn erbij en roer door.


  5. Brokkel de geitenkaas er bij.


    portobello boerenkool 01 portobello boerenkool 01 portobello boerenkool 01
  6. Leg de portobello’s in een ovenschaal. Vul ze met het boerenkoolgeitenkaasmengsel.


  7. Hak de hazelnoten grof en schep ze samen met de kaas en bestrooi de portobello’s hiermee.


  8. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.


  9. Tips: Dit gerecht is een bijgerecht of ook leuk als voorgerecht op een bedje van rucola.


  10. Wil je de portobello’s als hoofdgerecht eten? Serveer er dan bijvoorbeeld wat pasta of quinoa bij en reken 2 stuks p.p.