
Portobello met boerenkool
Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.
15 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 portobello’s
-
100 gr boerenkool
-
100 gr geitenkaas
-
1 scheutje balsamicoazijn
-
1 uitje
-
2 eetlepels hazelnoten
-
4 eetlepels geraspte kaas
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Snipper het uitje en fruit deze in een klein beetje olijfolie aan.
-
Voeg de boerenkool toe en roerbak 2 minuutjes mee.
-
Giet een scheutje balsamicoazijn erbij en roer door.
-
Brokkel de geitenkaas er bij.
-
Leg de portobello’s in een ovenschaal. Vul ze met het boerenkoolgeitenkaasmengsel.
-
Hak de hazelnoten grof en schep ze samen met de kaas en bestrooi de portobello’s hiermee.
-
Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
-
Tips: Dit gerecht is een bijgerecht of ook leuk als voorgerecht op een bedje van rucola.
-
Wil je de portobello’s als hoofdgerecht eten? Serveer er dan bijvoorbeeld wat pasta of quinoa bij en reken 2 stuks p.p.
Heeft het gesmaakt?
5 stemmen
Ook lekker