Kaiserschmarrn
Heerlijke Kaiserschmarrn maken! Het bekende Oostenrijkse gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek met een verrukkelijke warme kersensaus. Ook lekker met vanillesaus.
45 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 pot kersen
-
1 theelepel maĆÆzena
-
4 eieren
-
125 gr bloem
-
100 gr suiker
-
125 ml melk
-
snufje zout
-
3 eetlepels rozijnen
-
1 Klontje boter
-
poedersuiker
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Splits de eieren en klop het eiwit helemaal stijf met een mixer. Zorg dat deze schoon is en er geen eigeel bij het eiwit zit.
-
Klop in een andere kom het eigeel en de suiker 2 minuutjes tot een glad mengsel. Klop de melk en een snufje zout erdoor. Mix als dit is opgenomen kort de bloem er door. Schep vervolgens de rozijnen erdoor, en als laatste de eiwitten.
-
Maak ondertussen ook de kersensaus. Doe de kersen in een zeef of vergiet, vang het sap op en verhit dit in een pannetje. Zodra dit kookt voeg je de maĆÆzena gemengd met een paar druppels water toe en roer je direct met een garde. Laat een paar minuten indikken en voeg dan de kersen toe. Houd de kersensaus warm tot de Kaiserschmarren klaar zijn.
-
Verhit een beetje boter in een koekenpan. Voeg een soeplepel beslag toe en laat 2 minuutjes bakken. Draai de pannenkoek dan om. Bak ook de andere zijde kort en verdeel dan met een spatel in stukjes. Laat deze nog even doorgaren in de pan.
-
Doe de Kaiserschmarren dan op een bord, houd ze warm onder een deksel of folie en maak de rest. Ik maakte er in totaal 5 uit het beslag. Serveer met wat poedersuiker on top en warme kersen en naast. Ook lekker met (warme) vanillesaus.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
69 stemmen
Ook lekker