Kaiserschmarrn
Het bekende wintersport gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek, deze keer met warme kersen
ingrediënten
Bereiding
-
Splits de eieren en klop het eiwit helemaal stijf met een mixer. Zorg dat deze schoon is en er geen eigeel bij het eiwit zit. Klop in een andere kom het eigeel en suiker 2 minuutjes tot een glad mengsel. Klop de melk en een snufje zout er door. Mix als dit is opgenomen kort de bloem er door. Schep vervolgens de rozijnen er door. En als laatste de eiwitten.
-
Maak ondertussen ook de kersensaus. Doe de kersen in een zeef of vergiet en vang het sap op en verhit dit in een pannetje. Zodra dit kookt voeg je de maïzena gemengd met een paar druppels water toe en roer je direct met een garde. Laat een paar minuten indikken en voeg dan de kersen toe. Houd de kersensaus warm tot de kaiserschmarren klaar zijn.
-
Verhit een beetje boter in een koekenpan en voeg een soeplepel beslag toe en laat 2 minuutjes bakken. Draai hem dan om. Bak ook de andere zijde kort aan en verdeel dan met een spatel of vork in stukjes. Laat deze nog even doorgaren in de pan. Doe ze dan op een bord en houd ze warm onder een deksel of folie en maak de rest. Ik maakte er in totaal 5 uit het beslag. Serveer met wat poedersuiker on top en warme kersen en naast.
-
Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!