Ga naar de inhoud
Crêpes met MonChou en warme kersen

Crêpes met MonChou en warme kersen

Ik ben dol op MonChou taart en op crêpes, dus hoe lekker is het dat deze samengevoegd zijn in dit recept! Deze crêpes met MonChou en warme kersen kunnen als dessert worden gegeten, maar ook zeker als zoet verwen ontbijtje.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor crêpes

  • 25 gr boter + extra om te bakken
  • 150 gr bloem, gezeefd
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 280 gr kersen uit een pot
  • 1 theelepel maïzena
  • 200 gr Monchou roomkaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Optioneel: 3 eetlepels kokosrasp

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt 25 gram boter en laat iets afkoelen. Doe de bloem in een beslagkom en meng het zout en de vanillesuiker erdoor. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe. Klop met een garde of mixer tot een glad beslag.


  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep een dun laagje beslag in de pan. Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is; je krijgt ongeveer 6 crêpes.


  3. Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op in een pannetje. Verwarm de siroop op middelhoog vuur. Meng de maïzena in een glaasje met een eetlepel water tot een papje en voeg dit toe aan de warme siroop zodra deze begint te koken. Roer goed door met een garde tot de siroop dikker wordt, en voeg vervolgens de kersen toe. Laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.


    Crêpes met MonChou en warme kersen stap 1 Crêpes met MonChou en warme kersen stap 2 Crêpes met MonChou en warme kersen stap 3
  4. Meng de MonChou roomkaas met de poedersuiker tot een gladde, zoete crème.


  5. Vul de crêpes met een laagje MonChou-crème en de warme kersen. Rol of vouw ze op en strooi er vlak voor het serveren nog een beetje extra poedersuiker of kokosrasp overheen.


  6. Bewaar overgebleven crêpes afgedekt in de koelkast. Ze zijn de volgende dag ook koud heerlijk.