Ga naar de inhoud
Kerstontbijt en kerstbrunch

Kerstontbijt en kerstbrunch

Heerlijke zoete en hartige inspiratie en suggesties voor het kerstontbijt, zoals zelfgemaakte kerststol, croissants met brie, feestelijke pannenkoekjes en kaneelbroodjes. Gezellig samen aan tafel in de ochtend, maar ook lekker als kerstlunch of kerstbrunch. Bijvoorbeeld met mini quiches, pasteitjes met ragout of een soepje.

Uitgelicht recept

Kerststol

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

25 M + 35 M oventijd + 1 U rijzen

Vegetarisch recept
Bekijk recept

Wat eet je bij een kerstontbijt/ kerstbrunch?

Je kunt voor de standaard gerechten gaan zoals een kerststol, verse broodjes, croissantjes, beleg zoals gerookte zalm, jam, kaas etc. Dit kun je uitbreiden met warme gerechten zoals ragout, mini quiches of een broodpudding uit de oven. En eventueel eindigen met een toetje of fruit.


En vergeet ook niet een glaasje verse jus de orange en/ of een glaasje bubbels.


Hoe maak je een gezond kerstontbijt?

Kies voor volkoren producten i.p.v. wit brood. Zorg dat er voldoende fruit en groente op tafel staat zoals druiven, bakje met cherrytomaatjes, komkommer etc. Het is leuk om glaasjes te maken met wat yoghurt, muesli en fruit. Bekijk hier ook het recept van deze gezonde ontbijt parfait. Kies verder voor beleg met weinig suiker en vet. Lees ook deze blog met 7 x gezond broodbeleg.


Suggesties voor een kerstontbijt op school

Tegenwoordig wordt op bijna elke school een kerstontbijt georganiseerd. Maar wat neem je mee? Maak bijvoorbeeld een bladerdeeghapje, of steek sterren uit brood die je belegt. Of maak feestelijke wraprolletjes.