Ga naar de inhoud

Quiche recepten

Hier vind je de lekkerste hartige taarten en quiche recepten. Heerlijk voor bij de lunch, als hoofdgerecht of bij een high tea of picknick. Van een traditionele Franse quiche lorraine met spek tot quiche met spinazie, pompoen of paprika en champignons. Eet smakelijk!

Populaire recepten

Nieuwe recepten

Uitgelicht recept

Quiche met paprika en champignons

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

25 M + 35 M oventijd

Bekijk recept

Hoe gezond is quiche?

Het ligt er natuurlijk aan wat voor quiche je maakt. De groenten die je erin stopt zijn zeker gezond en ei, vlees en vis bevatten ook de nodige vitamines en mineralen. Het deeg is het minst gezonde deel van quiche. Gebruik voor een gezonde quiche liever deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg of filodeeg. Deeg voor hartige taart bevat minder calorieƫn, minder vet dan bladerdeeg en minder koolhydraten dan filodeeg. In een gebalanceerd eetpatroon kun je prima af en toe quiche eten.


Waarom wordt mijn quiche niet gaar?

Je wil bij een quiche niet dat je quiche nat blijft of de bodem van je quiche nat blijft. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. De bodem kun je eerst ā€˜blind bakkenā€™. Dit doe je door eerst de taartvorm te bekleden met het deeg en er gaatjes in te prikken. Leg vervolgens bakpapier over het deeg en vul dit met iets zwaars, zoals ongekookte rijst, gedroogde bonen of een andere bakvorm op de kop die 1 maat kleiner is. Bak dit 10 Ć  15 minuten in de oven. Vul daarna pas de taartvorm met de vulling en bak dit af in de oven.


Een andere tip is om wat paneermeel, verkruimelde beschuit of havermout over de deegbodem te strooien voordat je de vulling erin doet. Dit neemt het teveel aan vocht op waardoor de vulling beter stolt.


Ook de stand van de oven kan ervoor zorgen dat het ei niet stolt. Door de heteluchtfunctie bijvoorbeeld, zet je oven dan op een andere stand. Kijk voor het beste resultaat op 10 tips voor de perfecte quiche.


Hoe maak je een quiche bodem?

Een quiche bodem kun je op verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld van bladerdeeg, filodeeg of eigengemaakt deeg. Ook heb je plakken deeg voor hartige taart die je kunt gebruiken. Je kunt quiche ook glutenvrij maken door de bodem te maken met kikkererwten en havermeel, zoals bij deze glutenvrije quiche met spinazie.