Quiche recepten

Quiche recepten

Hier vind je de lekkerste hartige taarten en quiche recepten. Heerlijk voor bij de lunch, als hoofdgerecht of bij een high tea of picknick. Van een traditionele Franse quiche lorraine met spek tot quiche met spinazie, pompoen of paprika en champignons. Eet smakelijk!

Populair

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Hoofdgerecht

30 min + 25 min oventijd

4 pers.

Quiche met zalm en spinazie

Lekkere quiche van bladerdeeg met een vulling van spinazie en zalm, een heerlijke combinatie!

Hoofdgerecht

20 min + 40 min oventijd

4 pers.

Quiche met pompoen

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Nieuw

Mini quiches met groenten

Heerlijk recept voor mini quiches met groenten, ideaal als lunch of als snack tussendoor. De combinatie van broccoli, tomaatjes en kruidenkaas in hartig deeg zorgen voor een lekkere traktatie.

Lunch recept

35 min + 25 min oventijd

8 stuks

Nasi taart

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

Hoofdgerecht

30 min + 35 min minuten

4 pers.

Spinazietaart

Geniet van een verrukkelijk hoofdgerecht met deze smaakvolle spinazietaart. Met bladerdeeg, hartige feta en walnoten is dit een hartige taart die je zeker eens moet proberen! Ook lekker als lunch.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

4 pers.

Courgettetaart

Proef deze smaakvolle courgettetaart: met knapperig bladerdeeg, een romige vulling met courgette en gedroogde tomaatjes. Een heerlijke hartige taart als hoofdgerecht met salade of een kom soep.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

3 pers.

Hartig ontbijttaartje

Geniet in het weekend van dit lekkere hartige taartje. Met slechts 2 plakjes deeg, spekjes, gedroogde tomaatjes, eieren, room en kruiden maak je een heerlijke start van de dag. Ook leuk voor Vaderdag!

Ontbijt recept

15 min + 20 min oventijd

2 stuks

Quiche met gorgonzola

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Hoofdgerecht

20 min + 55 min oventijd

6 pers.

Uitgelicht recept

Quiche met paprika en champignons

Hoofdgerecht

25 min + 35 min oventijd

3 pers.

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Bekijk recept

Quiche met vlees

Spruitjestaart

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Hoofdgerecht

25 min + 40 min oventijd

4 pers.

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Hoofdgerecht

30 min + 25 min oventijd

4 pers.

Andijvietaart met gehakt 

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Hoofdgerecht

25 min + 50 min oventijd

3-4 pers.

Vegetarische quiche

Quiche met spinazie en brie

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

4 pers.

Zoete aardappel quiche met spinazie

Vegetarische quiche van hartig taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta. Lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht.

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

4 pers.

Vegetarische quiche met prei

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is. Perfect als avondmaaltijd of lunch.

Hoofdgerecht

25 min + 40 min oventijd

4 pers.

Mini quiche

Mini zuurkooltaartjes

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Lunch recept

25 min + 25 oventijd

6 stuks

Mini quiche met courgette

Simpele hartige taartjes met courgette en paprika, ook ideaal om restjes op te maken

Hapjes en snacks

25 min + 25 oventijd

10 stuks

Mini quiche met spek en ananas

Het zoute van de spek en het fris zoete van ananas combineren heerlijk in deze mini quiches

Lunch recept

25 min + 25 oventijd

10 stuks

Hoe gezond is quiche?

Het ligt er natuurlijk aan wat voor quiche je maakt. De groenten die je erin stopt zijn zeker gezond en ei, vlees en vis bevatten ook de nodige vitamines en mineralen. Het deeg is het minst gezonde deel van quiche. Gebruik voor een gezonde quiche liever deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg of filodeeg. Deeg voor hartige taart bevat minder calorieën, minder vet dan bladerdeeg en minder koolhydraten dan filodeeg. In een gebalanceerd eetpatroon kun je prima af en toe quiche eten.

Waarom wordt mijn quiche niet gaar?

Je wil bij een quiche niet dat je quiche nat blijft of de bodem van je quiche nat blijft. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. De bodem kun je eerst ‘blind bakken’. Dit doe je door eerst de taartvorm te bekleden met het deeg en er gaatjes in te prikken. Leg vervolgens bakpapier over het deeg en vul dit met iets zwaars, zoals ongekookte rijst, gedroogde bonen of een andere bakvorm op de kop die 1 maat kleiner is. Bak dit 10 à 15 minuten in de oven. Vul daarna pas de taartvorm met de vulling en bak dit af in de oven.

Een andere tip is om wat paneermeel, verkruimelde beschuit of havermout over de deegbodem te strooien voordat je de vulling erin doet. Dit neemt het teveel aan vocht op waardoor de vulling beter stolt.

Ook de stand van de oven kan ervoor zorgen dat het ei niet stolt. Door de heteluchtfunctie bijvoorbeeld, zet je oven dan op een andere stand. Kijk voor het beste resultaat op 10 tips voor de perfecte quiche.

Hoe maak je een quiche bodem?

Een quiche bodem kun je op verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld van bladerdeeg, filodeeg of eigengemaakt deeg. Ook heb je plakken deeg voor hartige taart die je kunt gebruiken. Je kunt quiche ook glutenvrij maken door de bodem te maken met kikkererwten en havermeel, zoals bij deze glutenvrije quiche met spinazie.