Open lasagne met spinazie

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Maak eerst de saus; hak het uitje en de knoflook fijn. Fruit deze in een pan met olie.

  2. Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden en een klein snufje peper en zout.

  3. Verhit een andere pan met een eetlepel olie en voeg de spinazie toe en roerbak een paar minuutjes tot deze iets begint te slinken.

  4. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg 2 of 3 lasagnebladen toe en kook deze beetgaar.

  5. Rooster de pijnboompitten.

  6. Laat de lasagnevellen uitlekken, leg ze niet op elkaar anders plakken ze aan elkaar vast.

  7. Leg een lasagnevel op een bord, schep er wat van de tomatensaus op en verdeel een beetje spinazie er over. Schep er ca. 2 eetlepels ricotta op en bestrooi met een paar pijnboompitten en een klein beetje Parmezaanse kaas. Dek af met een lasagnevel. Herhaal dit een paar keer tot alle lasagne bladen gekookt zijn. Het is niet handig om ze alle 8 of per 4 te koken omdat ze dan aan elkaar gaan plakken.

  8. Bestrooi de open lasagne op het laatste met wat Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes. Serveer direct.

  9. Tips: Ben je bang dat het gerecht tijdens het samenstellen al afkoelt, zorg dan dat je de borden voorverwarmd. Zet een aantal borden op elkaar in een voorverwarmde oven op 80° graden voor circa 10 minuten. Zet de oven uit en laat de borden in de oven totdat je ze nodig hebt, anders koelen ze ook weer heel snel af. Let op dat je alleen ovenbestendige borden gebruikt.

  10. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.