Ga naar de inhoud
Zalm spinazie lasagne

Zalm spinazie lasagne

Lekker recept voor zalm spinazie lasagne. Een makkelijke en verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis.

30 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 12 tot 16 lasagnevellen ( 250 gr )
  • 600 gr verse spinazie
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 450 gr ricotta
  • 125 ml melk
  • handje geraspte kaas
  • Snuf knoflook of 1 geperst teentje
  • 2 tomaten in plakken
  • peper en zout
  • Boter of margarine om in te vetten

Benodigdheden

  • Grote ovenschotel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in etappes in een grote pan tot deze geslonken is. Snijd de zalm in dunne plakken.


  2. Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie in een zeef of vergiet. Doe de geslonken spinazie in een kom en voeg de ricotta en melk toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een flinke snuf peper, zout en knoflook.


  3. Vet de ovenschaal in en verdeel een beetje (ca ⅕ deel) van het spinazie mengsel over de bodem. Leg hier 3 a 4 lasagnevellen op. Verdeel hier wat van het spinazie mengsel (ca ⅕ deel) over en de helft van de plakjes zalm. Dek weer af met lasagnevellen en schep er weer een beetje van het spinazie mengsel over en 1 tomaat in plakken.


  4. Herhaal dit nog een keer met het spinazie mengsel en zalm, lasagnebladen en eindig met het spinazie mengsel met plakjes tomaat. Bestrooi de zalm lasagne met kaas en zet ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.


  5. Tip: je kunt ook gerookte zalm gebruiken ipv verse filet. Dan komt de zalmsmaak nog beter naar voren in het gerecht. In plaats van spinazie kun je ook spinazie uit de diepvries gebruiken (niet gehakte) en deze laten ontdooien en goed uitlekken.