Zalm spinazie lasagne

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in etappes in een grote pan tot deze geslonken is. Snijd de zalm in dunne plakken.

 Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie in een zeef of vergiet. Doe de geslonken spinazie in een kom en voeg de ricotta en melk toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een flinke snuf peper, zout en knoflook.

 Vet de ovenschaal in en verdeel een beetje (ca ⅕ deel) van het spinazie mengsel over de bodem. Leg hier 3 a 4 lasagnevellen op. Verdeel hier wat van het spinazie mengsel (ca ⅕ deel) over en de helft van de plakjes zalm. Dek weer af met lasagnevellen en schep er weer een beetje van het spinazie mengsel over en 1 tomaat in plakken.

 Herhaal dit nog een keer met het spinazie mengsel en zalm, lasagnebladen en eindig met het spinazie mengsel met plakjes tomaat. Bestrooi de zalm lasagne met kaas en zet ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.

 Tip: je kunt ook gerookte zalm gebruiken ipv verse filet. Dan komt de zalmsmaak nog beter naar voren in het gerecht. In plaats van spinazie kun je ook spinazie uit de diepvries gebruiken (niet gehakte) en deze laten ontdooien en goed uitlekken.

lasagne-met-zalm_v
572 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.