Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalm spinazie lasagne

Makkelijke en snelle lasagne met romige spinazie, plakjes tomaat en gerookte zalm
Ingredienten
600 gr verse spinazie
1 eetl olijfolie
5 a 6 tomaten
300 gr gerookte zalm, in plakken
9 bladen (verse) lasagne
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 gr ricotta
75 gr geraspte kaas
snufje nootmuskaat
peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de knoflook. Voeg de spinazie toe (in stappen) en bak totdat hij geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet en druk het overtollige vocht er uit.
 
zalm lasagne 01
zalm lasagne 01
zalm lasagne 01
Roer de ricotta door de spinazie en breng het mengsel op smaak met peper, zout en een klein snufje nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter en leg 3 plakken lasagne op de bodem. Snijd de tomaten in plakken en beleg de lasagnevellen hiermee. Smeer daarna 1/3 van het spinaziemengsel er over en verdeel de helft van de zalmplakken er over.
 
zalm lasagne 01
zalm lasagne 01
zalm lasagne 01
Dek af met een laag lasagnevellen en maak weer een laag met tomaat, 1/3 spinazie en de rest van de zalm. Leg de laatste 3 vellen lasagne er op en eindig de schotel een laag tomaat en laag spinazie. Bestooi met geraspte kaas en zet ongeveer 30 min in de oven.
 
Beoordeling (449 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst