Zalm spinazie lasagne

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in etappes in een grote pan tot deze geslonken is. Snijd de zalm in dunne plakken.

 Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie in een zeef of vergiet. Doe de geslonken spinazie in een kom en voeg de ricotta en melk toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een flinke snuf peper, zout en knoflook.

 Vet de ovenschaal in en verdeel een beetje (ca ⅕ deel) van het spinazie mengsel over de bodem. Leg hier 3 a 4 lasagnevellen op. Verdeel hier wat van het spinazie mengsel (ca ⅕ deel) over en de helft van de plakjes zalm. Dek weer af met lasagnevellen en schep er weer een beetje van het spinazie mengsel over en 1 tomaat in plakken.

 Herhaal dit nog een keer met het spinazie mengsel en zalm, lasagnebladen en eindig met het spinazie mengsel met plakjes tomaat. Bestrooi de zalm lasagne met kaas en zet ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.

 Tip: je kunt ook gerookte zalm gebruiken ipv verse filet. Dan komt de zalmsmaak nog beter naar voren in het gerecht. In plaats van spinazie kun je ook spinazie uit de diepvries gebruiken (niet gehakte) en deze laten ontdooien en goed uitlekken.

631 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.