Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm spinazie lasagne

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in etappes in een grote pan tot deze geslonken is. Snijd de zalm in dunne plakken.

 Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie in een zeef of vergiet. Doe de geslonken spinazie in een kom en voeg de ricotta en melk toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een flinke snuf peper, zout en knoflook.

 Vet de ovenschaal in en verdeel een beetje (ca ⅕ deel) van het spinazie mengsel over de bodem. Leg hier 3 a 4 lasagnevellen op. Verdeel hier wat van het spinazie mengsel (ca ⅕ deel) over en de helft van de plakjes zalm. Dek weer af met lasagnevellen en schep er weer een beetje van het spinazie mengsel over en 1 tomaat in plakken.

 Herhaal dit nog een keer met het spinazie mengsel en zalm, lasagnebladen en eindig met het spinazie mengsel met plakjes tomaat. Bestrooi de zalm lasagne met kaas en zet ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.

 Tip: je kunt ook gerookte zalm gebruiken ipv verse filet. Dan komt de zalmsmaak nog beter naar voren in het gerecht. In plaats van spinazie kun je ook spinazie uit de diepvries gebruiken (niet gehakte) en deze laten ontdooien en goed uitlekken.

lasagne-met-zalm_v

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×