Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pitabroodjes met broccoli

Deze vegetarische pita’s met tzatziki en groenten zijn een lekkere en gezonde lunch of lichte avondmaaltijd

Ingrediënten
  • 6 pitabroodjes
  • 400 gr kikkererwten (uitlekgewicht 265 gr)
  • ½ broccoli
  • 50 gr feta
  • Tzatziki
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Peterselie
Benodigdheden
  • Airfryer (of oven)
  • Broodrooster

Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met wat olijfolie, paprikapoeder en een snuf zeezout. Laat dit ca. 4 minuten bakken in de airfryer. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en besprenkel ook met wat olijfolie, paprikapoeder en een snuf zeezout. Voeg dit na 4 minuten ook toe in de airfryer en bak het geheel nog 5 minuten.

pitabroodjes-met-broccoli-en-kikkererwten-stap-1.jpg
pitabroodjes-met-broccoli-en-kikkererwten-stap-2.jpg
pitabroodjes-met-broccoli-en-kikkererwten-stap-3.jpg

Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Besmeer de pitabroodjes met tzatziki en verdeel de broccoliroosjes en kikkererwten erover. Hak de peterselie. Brokkel er wat feta overheen en maak af met de peterselie.

Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas