Ga naar de inhoud
Pitabroodjes met broccoli

Pitabroodjes met broccoli

Deze vegetarische pita’s met tzatziki en groenten zijn een lekkere en gezonde lunch of lichte avondmaaltijd

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 pitabroodjes
  • 265 gr kikkererwten
  • 0.5 broccoli
  • 50 gr feta
  • feta
  • Zeezout
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peterselie

Benodigdheden

  • airfryer ( of oven )
  • broodrooster

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met wat olijfolie, paprikapoeder en een snuf zeezout. Laat dit ca. 4 minuten bakken in de airfryer. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en besprenkel ook met wat olijfolie, paprikapoeder en een snuf zeezout. Voeg dit na 4 minuten ook toe in de airfryer en bak het geheel nog 5 minuten.


  2. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Besmeer de pitabroodjes met tzatziki en verdeel de broccoliroosjes en kikkererwten erover. Hak de peterselie. Brokkel er wat feta overheen en maak af met de peterselie.