Pitabroodjes met broccoli

Deze vegetarische pita’s met tzatziki en groenten zijn een lekkere en gezonde lunch of lichte avondmaaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met wat olijfolie, paprikapoeder en een snuf zeezout. Laat dit ca. 4 minuten bakken in de airfryer. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en besprenkel ook met wat olijfolie, paprikapoeder en een snuf zeezout. Voeg dit na 4 minuten ook toe in de airfryer en bak het geheel nog 5 minuten.

 Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Besmeer de pitabroodjes met tzatziki en verdeel de broccoliroosjes en kikkererwten erover. Hak de peterselie. Brokkel er wat feta overheen en maak af met de peterselie.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.