Surinaamse bami met komkommer
Zin in een heerlijk en makkelijk recept voor het avondeten? Dan is deze Surinaamse bami met kip en komkommer perfect. Je hebt dit smaakvolle gerecht zo klaar want je hebt het in 15 minuutjes al op tafel staan.
10 M + 5 M
Ingrediënten
Voor personen
-
220 gr spaghetti
-
250 gr kipstukjes ( vega )
-
0.5 komkommer
-
1 sjalot
-
0.5 rode peper
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
2 teentjes knoflook
-
handje selderij
-
1 klein stukje gember
-
3 eetlepels ketjap manis
-
1 theelepel sambal
-
2 eetlepels (zonnebloem)olie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Vervolgens giet je het water af en spoel je de spaghetti na met koud water.
-
Snijd de sjalot, knoflook en rode peper fijn. De gember rasp je.
-
Verhit de zonnenbloemolie in de pan en fruit de sjalot, gember, knoflook en rode ui aan. Voeg daarna ook de tomatenpuree toe en de sambal.
-
Vervolgens bak je de kipfilet gaar en voeg je daarna ook de ketjap en spaghetti toe. Hak de selderij fijn en schep er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de komkommer in plakjes. Serveer de bami met de komkommer.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker