Vegan recepten

Vegan recepten

Alle heerlijke vegan recepten op een rijtje. Van kikkererwtenstoof tot pokebowl en van nasi tot quiche. Allemaal 100% plantaardige en lekkere recepten, en vaak nog gezond ook! Door vaker voor plantaardig te kiezen beperk je de impact op ons milieu en het dierenwelzijn.

Populair

Kikkererwtenstoof met aubergine

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Vegan kapsalon

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Broodje paddenstoelen shoarma

Vegetarisch broodje shoarma van geroerbakte gekruide paddenstoelenreepjes. Een ideale vleesvervanger en heerlijk in een pitabroodje.

Hoofdgerecht

20 min

5 stuks

Nieuw

Tofu gehakt

Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.

Bijgerecht

10 min voorbereidingstijd + 30 min oventijd + 10 min rusttijd

4 porties

Koolrabisoep

Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Kaneel croissants

Maak makkelijk zelf deze croissantjes met een vulling van kaneelsuiker met maar 4 ingrediënten. Een combinatie dus tussen kaneelbroodjes en croissants. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Ontbijt

15 min + 20 min oventijd

8 stuks

Gevulde puntpaprika’s met quinoa

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Hoofdgerecht

15 min + 25 min oventijd

4 pers.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Hoofdgerecht

10 min + 15 min kooktijd

2 pers.

Snicker bliss balls

Zoek je een gezonde snack die je makkelijk kunt maken? Probeer deze Snicker Bliss Balls gemaakt met dadels, pinda's en cacao. Perfect als tussendoortje of bij het dessert!

Tussendoortjes

10 min

8 stuks

Uitgelicht recept

Gele curry met bloemkoolrijst

Hoofdgerecht

35 min

4 pers.

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Bekijk recept

Vegan hoofdgerechten

Tajine met groenten

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Hoofdgerecht

20 min + 30 min kooktijd

5 porties

Gnocchi in romige champignonsaus

Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.

Hoofdgerecht

10 min voorbereidingstijd + 15 min kooktijd

2 porties

Kikkererwten curry

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Vegan lunch

Couscous met kikkererwten

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Lunch

5 min + 10 min

2 pers.

Verse kerriesoep

Maak zelf een pan met heerlijke romige kerriesoep op basis van aardappel, prei en kerrie geserveerd met blokjes zoete appel. Dus maak je klaar voor wat gezellig comfort food met dit hartige soep recept! Binnen 25 minuten vers op tafel.

Voorgerecht

25 min

6 pers.

Rode bieten pannenkoekjes

Deze glutenvrije én vegan pannenkoekjes gemaakt van rode bieten zijn niet alleen makkelijk om te maken en erg lekker. Ze zijn ook prachtig voor het oog.

Ontbijt

10 min bereidingstijd + 10 min baktijd

10 pannenkoekjes

Vegan ontbijt

Chocolade overnight oats

Ben je nog op zoek naar een lekker, simpel en voedzaam ontbijt? Deze chocolate overnight oats maak je in slechts enkele minuten en kun je de volgende ochtend meenemen naar werk of school. En… het is ook nog eens 100% plantaardig en glutenvrij.

Ontbijt

10 min bereidingstijd

1 portie

Rijstepap met kaneel

Heerlijke romige rijstepap met kaneel en vanille. Lekker als oud Hollands dessert en bovendien lactosevrij en vegan.

Ontbijt

5 min + 25 min

2 pers.

Ontbijtcake met noten

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Ontbijt

15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd

1 cake

Vegan gebak

Chocolade bananenbrood muffins

Super lekkere gezonde chocolade bananenbrood muffins, lekker smeuig met een crunch van hazelnoten. Een ideaal tussendoortje!

Bakrecept

10 min + 25 min

8 stuks

Vegan carrot cake met romige frosting

Een vegan variant van het populaire taartje: carrot cake. Deze vegan carrot cake is niet alleen wat gemakkelijker, maar ook een stuk voedzamer. Bakken maar!

Bakrecept

15 min + 35 min oventijd + 15 min afkoelen

9 stuks

Glutenvrije speculaas recept

Zin om speculaas te bakken, maar liever glutenvrij? Met dit makkelijke recept voor glutenvrije speculaas koekjes kun je genieten van Sinterklaas avond.

Bakrecept

15 min + 25 min

14 stuks

Vegan salades

Gebakken tempeh salade met pindasaus

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Hoofdgerecht

20 min

3 pers.

Thaise noedelsalade met mango

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Salade met geroosterde bloemkool

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Hoofdgerecht

15 min + 20 min oventijd

2 pers.

Hoe maak je een recept vegan?

Tegenwoordig zijn er veel goede en lekkere vleesvervangers verkrijgbaar. Maar ook als je die niet wil gebruiken kun je vlees vervangen door bijvoorbeeld: kikkererwten, noten, linzen, tofu, tempeh of extra groenten. Let wel op dat de voedingswaarden kunnen verschillen van vlees.

Handige tips om recepten vegan te maken

Vervang honing door agavesiroop.
Vervang melk en room door soja, haver, amandel, rijst en kokos varianten.
Vervang boter door margarine of plantaardige olie.
Vervang eieren door geweekt lijnzaad, banaan of appelmoes (mits een zoet recept)

Hoe bak je een vegan taart?

Vaak worden er in bakrecepten eieren, boter en of melk gebruikt. Deze kun je vervangen door plantaardige ingredienten zoals margarine, amandeldrink en banaan. Wil je nog meer handige tips en recepten om vegan te bakken, lees dan deze blog over vegan bakken.

Welke producten zijn niet vegan?

Behalve vlees en vis zijn deze ingredienten niet vegan:

– eieren
– kaas
– melk
– honing
– wijn en bier (soms wel)
– gelatine
– chocolade (er bestaat wel vegan chocolade en puur vaak ook)
– kroepoek (cassave is wel vegan)
– pesto
– bouillon (sommige groente wel)
– veel snoep (door de gelatine)
– mayonaise (met ei)

Welke producten zijn wel vegan?

Gelukkig zijn heel veel dingen wel vegan zoals:

–  groenten en fruit
– meel
– kokosmelk
– rijst
– aardappels
– plantaardige drinks
– noten
– wraps
– sojasaus
– pindakaas
– brood
– Oreo ;)

Let op: check altijd even de verpakking, het kan per merk of product verschillen.

En daarnaast liggen er steeds meer vegan producten in de supermarkt zoals plantaardige kaas, room, snoep

Lees ook deze blog met 8 onverwachte vegan producten