Vegan recepten

Vegan recepten

Alle heerlijke vegan recepten op een rijtje. Van kikkererwtenstoof tot pokebowl en van nasi tot quiche. Allemaal 100% plantaardige en lekkere recepten, en vaak nog gezond ook! Door vaker voor plantaardig te kiezen beperk je de impact op ons milieu en het dierenwelzijn.

Populair

Kikkererwtenstoof met aubergine

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Vegan kapsalon

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Broodje paddenstoelen shoarma

Vegetarisch broodje shoarma van geroerbakte gekruide paddenstoelenreepjes. Een ideale vleesvervanger en heerlijk in een pitabroodje.

Hoofdgerecht

20 min

5 stuks

Nieuw

Romige avocadosoep

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Voorgerecht

20 min

2 pers.

Quinoasalade met boerenkool

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 40 min oventijd

4 pers.

Ontbijtcake met noten

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Ontbijt

15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd

1 cake

Rode kool met appel

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden.

Hoofdgerecht

10 min + 50 min stoven

4 pers.

Biet wellington

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Hoofdgerecht

20 min bereidingstijd + 35 min oventijd

6 pers.

Bladerdeeg cups met avocado

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Voorgerecht

10 min + 15 min oventijd

8 hapjes

Uitgelicht recept

Gele curry met bloemkoolrijst

Hoofdgerecht

35 min

4 pers.

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Bekijk recept

Vegan hoofdgerechten

Vegan stamppot met andijvie

Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen

Hoofdgerecht

40 min + 10 min

2 pers.

Vegan stoofvlees van jackfruit

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd

4 pers.

Thaise rode curry soep met noedels

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

4 pers.

Vegan lunch

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Ontbijt

20 min bereidingstijd

4 pers.

Vegan wraps met kikkererwtensalade

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Lunch

10 min

4 wraps

Gebakken tempeh salade met pindasaus

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Hoofdgerecht

20 min

3 pers.

Vegan ontbijt

Overnight oats recept met warme appel

Het allerlekkerste ontbijtje in de herfst en winter: overnight oats met gebakken appel, kaneel en walnoten.

Ontbijt

15 min + 1 uur wachttijd

1 persoon

Havermoutpap met kurkuma en gember

Een verwarmend en gezond ontbijtje met banaan, kurkuma, gember om je immuunsysteem te boosten. En natuurlijk ook omdat het heel lekker is. Vooral met je favoriete toppings erbij.

Ontbijt

15 min

2 pers.

Pecan pie baked oats

Eet jij graag pecan pie en baked oats? Voeg ze samen in dit heerlijke én gezonde ontbijtje. Extra lekker met wat plantaardige yoghurt erbij.

Ontbijt

15 min + 35 min oven

4-6 pers.

Vegan gebak

Gezonde mueslirepen maken

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Dan zijn deze gezonde mueslirepen echt perfect. Gevuld met haver, verschillende noten, dadels en kaneel.

Tussendoortjes

15 min + 30 min oventijd

8 stuks

Chocolade croissant rolletjes

Deze overheerlijke croissant chocolade rolletjes zijn perfect voor bij een brunch of ontbijt. Ze zijn binnen no-time klaar en je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Ontbijt

5 min + 15 min oventijd + 10 min afkoelen

8 rolletjes

Vegan monchou taart

Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.

Bakrecept

20 min + 4 uur opstijftijd

8 pers.

Vegan salades

Thaise noedelsalade met mango

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Salade met geroosterde bloemkool

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Hoofdgerecht

15 min + 20 min oventijd

2 pers.

Vegan caesar salade met avocado

Een caesar salade, maar dan vegan. Lekker met avocado, zoete aardappel en vegan kip.

Hoofdgerecht

15 min + 25 min oventijd

2 pers.

Hoe maak je een recept vegan?

Tegenwoordig zijn er veel goede en lekkere vleesvervangers verkrijgbaar. Maar ook als je die niet wil gebruiken kun je vlees vervangen door bijvoorbeeld: kikkererwten, noten, linzen, tofu, tempeh of extra groenten. Let wel op dat de voedingswaarden kunnen verschillen van vlees.

Handige tips om recepten vegan te maken

Vervang honing door agavesiroop.
Vervang melk en room door soja, haver, amandel, rijst en kokos varianten.
Vervang boter door margarine of plantaardige olie.
Vervang eieren door geweekt lijnzaad, banaan of appelmoes (mits een zoet recept)

Hoe bak je een vegan taart?

Vaak worden er in bakrecepten eieren, boter en of melk gebruikt. Deze kun je vervangen door plantaardige ingredienten zoals margarine, amandeldrink en banaan. Wil je nog meer handige tips en recepten om vegan te bakken, lees dan deze blog over vegan bakken.

Welke producten zijn niet vegan?

Behalve vlees en vis zijn deze ingredienten niet vegan:

– eieren
– kaas
– melk
– honing
– wijn en bier (soms wel)
– gelatine
– chocolade (er bestaat wel vegan chocolade en puur vaak ook)
– kroepoek (cassave is wel vegan)
– pesto
– bouillon (sommige groente wel)
– veel snoep (door de gelatine)
– mayonaise (met ei)

Welke producten zijn wel vegan?

Gelukkig zijn heel veel dingen wel vegan zoals:

–  groenten en fruit
– meel
– kokosmelk
– rijst
– aardappels
– plantaardige drinks
– noten
– wraps
– sojasaus
– pindakaas
– brood
– Oreo ;)

Let op: check altijd even de verpakking, het kan per merk of product verschillen.

En daarnaast liggen er steeds meer vegan producten in de supermarkt zoals plantaardige kaas, room, snoep

Lees ook deze blog met 8 onverwachte vegan producten