Ga naar de inhoud
Zoetzure komkommer: heerlijk fris bijgerecht

Zoetzure komkommer: heerlijk fris bijgerecht

Met dit recept maak je eenvoudig een frisse zoetzure komkommersalade. Deze salade past overal bij en kun je altijd in je koelkast hebben staan, ideaal voor in de zomer! Met maar een paar ingrediënten maak je dit heerlijke frisse bijgerecht binnen 30 minuten.

5 M + 30 M rusttijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten: Zoetzure komkommer

Voor porties

  • 1 grote komkommer
  • 60 ml natuurazijn
  • 2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook ( fijngehakt )
  • 1 theelepel verse gember ( geraspt )
  • Een snufje zout
  • Een snufje chillivlokken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Zoetzure komkommer

  1. Was en snijd de komkommer in dunne plakjes. Gebruik hier een mandoline voor.


  2. In een kom, mix de azijn, ahornsiroop, sojasaus, knoflook, gember, zout en chillivlokken. Mix het met een kleine garde of lepel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.


    zoetzure komkommer stap 1 zoetzure komkommer stap 2 zoetzure komkommer stap 3
  3. Doe de komkommer in een kom met het azijnmengsel. Zorg ervoor dat de komkommer bedekt is met de marinade. Laat het minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Je kunt het ook langer laten marineren voor een intensere smaak.


  4. Haal de zoetzure komkommer uit de koelkast en laat eventueel uitlekken of doe de komkommer met de marinade in een glas/pot zodat je het lang kunt bewaren.


  5. Serveer de zoetzure komkommer als bijgerecht, op een broodje, in een wrap of als topping voor je favoriete salade.


Tips

Waar eet je zoetzure komkommer bij?

Zoetzure komkommer is bij heel veel gerechten een heerlijk bijgerecht. Denk bijvoorbeeld aan Aziatische gerecht zoals nasi, bami, of saté. Ook is het erg lekker bij bijvoorbeeld de BBQ.

Welke azijn gebruik je voor zoetzure komkommer?

Voor zoetzure komkommer kun je het best natuurazijn, rijstazijn of witte wijnazijn gebruiken. Deze zijn wat milder van smaak en zorgen en zorgen voor een frisse smaak.

Is komkommer in zoetzuur gezond?

Ja, in principe is zoetzure komkommer gezond. Het bevat weinig calorieën en veel water. De hoeveelheid suiker of siroop dat je gebruikt bepaald grotendeels hoe gezond het is.