Ga naar de inhoud
Kip recepten

Kip recepten

De lekkerste recepten met kip uit de oven, pan of van de barbecue. Zoals wraps met kip, roerbak met kip en groente of een ovenschotel met kip. Maar denk ook aan kippensoep of een salade met gerookte kip en spekjes. Je vindt alle recepten met kip hier, voor elk moment van de dag.

Uitgelicht recept

Wraps met kip

Lekkere tortilla wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en paprika. Makkelijk en snel klaar.

25 M

Bekijk recept

Hoeveel gram kipfilet per persoon?

Per persoon kun je zo’n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.


Een hele kip uit de supermarkt weegt vaak zo’n 1,2 tot 1,4 kilogram. Hier kun je met ongeveer 4 personen van eten, omdat de botten natuurlijk ook wat wegen.


Is kip gezond?

Kip past in een gezond eetpatroon. Kip bevat weinig vet, en het vet dat kip bevat is grotendeels onverzadigd. Voor je hart en bloedvaten is het het beste om vooral producten te kiezen met onverzadigde vetten.


Kippenborst is het magerste stuk van de kip. De manier waarop je kip bereidt heeft ook invloed op of het gezond is. Je kunt het beste kiezen voor een bereidingswijze waarbij je weinig vet nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor bakken, wokken, stomen, stoven, koken of kip uit de oven of van de barbecue. Gebruik verschillende kruiden om de kip op smaak te brengen, maar gebruik niet te veel zout.