Ga naar de inhoud
Vegetarische aubergine stoof

Vegetarische aubergine stoof

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

20 M + 20 M stoven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 aubergines
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten ( ontveld )
  • peper en zout
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 halve verse chilipeper ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in stukjes. Doe ze in een kom met koud water en laat 15 min staan. Zo trekken de bittere smaken er uit.


  2. Hak de ui en knoflook fijn en eventueel het pepertje als je van pittig houd. Fruit aan in een pan met olie.


  3. Laat de aubergines goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten.


  4. Breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door.


  5. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Doe een klein scheutje water in de pan en laat het mengsel ca. 20 min met deksel op de pan stoven. Serveer de stoof met wat  amandelschaafsel.


  6. Lekker om te eten met wat (pita)brood en (plantaardige) yoghurt.


  7. Dit recept heb ik gekregen van Gülnur van PureFood PureTaste tijdens een gezellig middagje koken samen.