Vegetarische aubergine stoof

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de aubergines in stukjes. Doe ze in een kom met koud water en laat 15 min staan. Zo trekken de bittere smaken er uit.

Hak de ui en knoflook fijn en eventueel het pepertje als je van pittig houd. Fruit aan in een pan met olie.

Laat de aubergines goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten.

Breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Doe een klein scheutje water in de pan en laat het mengsel ca. 20 min met deksel op de pan stoven. Serveer de stoof met wat  amandelschaafsel.

Lekker om te eten met wat (pita)brood en (plantaardige) yoghurt.

Dit recept heb ik gekregen van Gülnur van PureFood PureTaste tijdens een gezellig middagje koken samen.

163 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!