Vegetarische aubergine stoof

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Hoofdgerecht 20 min + 20 min stoven

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in stukjes. Doe ze in een kom met koud water en laat 15 min staan. Zo trekken de bittere smaken er uit.

  2. Hak de ui en knoflook fijn en eventueel het pepertje als je van pittig houd. Fruit aan in een pan met olie.

  3. Laat de aubergines goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten.

  4. Breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door.

  5. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Doe een klein scheutje water in de pan en laat het mengsel ca. 20 min met deksel op de pan stoven. Serveer de stoof met wat  amandelschaafsel.

  6. Lekker om te eten met wat (pita)brood en (plantaardige) yoghurt.

  7. Dit recept heb ik gekregen van Gülnur van PureFood PureTaste tijdens een gezellig middagje koken samen.

Heeft het gesmaakt?
189 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!