Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische aubergine stoof

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten (ontveld)
  • Peper en zout
  • Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • Optioneel: ½ chilipeper

Bereiding
Snijd de aubergines in stukjes. Doe ze in een kom met koud water en laat 15 min staan. Zo trekken de bittere smaken er uit. Hak de ui en knoflook fijn en eventueel het pepertje als je van pittig houd. Fruit aan in een pan met olie. Laat de aubergines goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten.

aubergine_stoof_01.jpg
aubergine_stoof_02.jpg
aubergine_stoof_03.jpg

Breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Doe een klein scheutje water in de pan en laat het mengsel ca 20 min met deksel op de pan stoven. Serveer de stoof met wat Griekse of Turkse yoghurt en wat amandelschaafsel.

Lekker om te eten met wat (pita)brood.

Dit recept heb ik gekregen van Gülnur van PureFood PureTaste tijdens een gezellig middagje koken samen.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl