Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische aubergine stoof

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten (ontveld)
  • Peper en zout
  • Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • Optioneel: ½ chilipeper

Bereiding
Snijd de aubergines in stukjes. Doe ze in een kom met koud water en laat 15 min staan. Zo trekken de bittere smaken er uit. Hak de ui en knoflook fijn en eventueel het pepertje als je van pittig houd. Fruit aan in een pan met olie. Laat de aubergines goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten.

aubergine_stoof_01.jpg
aubergine_stoof_02.jpg
aubergine_stoof_03.jpg

Breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Doe een klein scheutje water in de pan en laat het mengsel ca 20 min met deksel op de pan stoven. Serveer de stoof met wat Griekse of Turkse yoghurt en wat amandelschaafsel.

Lekker om te eten met wat (pita)brood.

Dit recept heb ik gekregen van Gülnur van PureFood PureTaste tijdens een gezellig middagje koken samen.

Beoordeling (41 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst