Stoofschotels

Maak een heerlijk stoofpotje. Hier vind je fijne stoofpotjes recepten voor een stoofpot met rundvlees of een stoofschotel met kip. Heb je al eens een Griekse stoofschotel of een klassieke boeuf bourguignon geprobeerd? Vind al deze heerlijke verwarmende gerechten die lang hebben staan pruttelen hier. 

meer info

Nieuw

Pittige pompoenstoof

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Hoofdgerecht

20 min + 30 min stoven

4 pers.

Vegan stoofvlees van jackfruit

Een heerlijk vegan stoofvlees op basis van jackfruit, op smaak gebracht met onder andere laurier en kruidnagels. Lekker met wat frietjes en (vegan) mayonaise.

Hoofdgerecht

30 min + 30 min stomen

4 pers.

Broodje rendang

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Hoofdgerecht

20 min

4 stuks

Vegetarische stoofschotel

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees, maar met champignons, wortel, paprika en aardappel in een kruidige saus.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min stooftijd

4 pers.

Griekse aardappel stoof met sperziebonen

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Hoofdgerecht

40 min

3 à 4 pers.

Boeuf bourguignon

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

Hoofdgerecht

40 min + 3 uur stoven

4 pers.

Stoofpot met rundvlees

Griekse stoofschotel

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.

Hoofdgerecht

20 min + 3 uur stoven

3-4 pers.

Goulash

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden.

Hoofdgerecht

30 min + 2 uur

3 à 4 pers.

Hachee basisrecept

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Hoofdgerecht

20 min + 3 uur stoven

4-5 pers.

Stoofschotel met kip

Coq au vin

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

Hoofdgerecht

25 min + 45 min

4 pers.

Snelle stoofschotel met kip

In nog geen uur maak je deze super snelle kruidige stoofschotel met kip, aardappels en rode paprika uit 1 pan

Hoofdgerecht

Vegetarische stoofschotels

Kikkererwtenstoof met aubergine

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Ratatouille

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Vegetarische aubergine stoof

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Hoofdgerecht

20 min + 20 min stoven

2-3 pers.

Wat is het beste vlees voor stoofvlees?

Voor stoofschotels kun je hacheevlees, riblappen of sucadelappen gebruiken. Runderlappen kunnen eventueel ook maar zijn over het algemeen iets magerder waardoor ze minder snel mals worden.

Hoe krijg je nu het allerlekkerste en meest zachte stoofvlees?

Gebruik het juiste soort vlees en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Bak het in een pan met dikke bodem zodat deze gelijkmatig wordt verwarmd. Voor nog meer tips kun je de blog  5 tips voor heerlijk mals stoofvlees’ lezen.

Op hoeveel graden moet je stoven in de oven?

Neem een pan die geschikt is om in de oven te gaan. Zet de temperatuur op 175° graden en roer regelmatig door.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!