Stoofschotels

Maak een heerlijk stoofpotje. Hier vind je fijne stoofpotjes recepten voor een stoofpot met rundvlees of een stoofschotel met kip. Heb je al eens een Griekse stoofschotel of een klassieke boeuf bourguignon geprobeerd? Vind al deze heerlijke verwarmende gerechten die lang hebben staan pruttelen hier. 

meer info

Nieuw

Vegetarische hachee

Tijdens de koude winterdagen zijn stoofpotjes, soepen en ovenschotels het allerlekkerst. Een van de bekendste, Hollandse hachee, hebben wij helemaal plantaardig / vegan gemaakt vandaag!

Hoofdgerecht

10 min + 30 min kooktijd

4 porties

Rode kool met appel

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Hoofdgerecht

10 min + 50 min stoven

4 pers.

Vegan stoofvlees van jackfruit

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd

4 pers.

Paddenstoelenstoof

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Visstoof met paprika

Een smaakvolle visstoof met lekker veel groenten in een tomatensaus zodat de vis lekker zacht wordt. Vanaf €1,77 per persoon maak je deze makkelijke maaltijd.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Stoofpot met rundvlees

Broodje rendang

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Hoofdgerecht

20 min

4 stuks

Goulash

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden. Goulash is Hongaars stoofvlees dat lekker is met aardappelpuree.

Hoofdgerecht

30 min + 2 uur

3 pers.

Boeuf bourguignon

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

Hoofdgerecht

40 min + 3 uur stoven

4 pers.

Stoofschotel met kip

Coq au vin

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

Hoofdgerecht

25 min + 45 min

4 pers.

Vegetarische stoofschotels

Pittige pompoenstoof

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Hoofdgerecht

20 min + 30 min stoven

4 pers.

Vegetarische stoofschotel

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees, maar met champignons, wortel, paprika en aardappel in een kruidige saus.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min stooftijd

4 pers.

Griekse aardappel stoof met sperziebonen

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Hoofdgerecht

40 min

3 à 4 pers.

Wat is het beste vlees voor stoofvlees?

Voor stoofschotels kun je hacheevlees, riblappen of sucadelappen gebruiken. Runderlappen kunnen eventueel ook maar zijn over het algemeen iets magerder waardoor ze minder snel mals worden.

Hoe krijg je nu het allerlekkerste en meest zachte stoofvlees?

Gebruik het juiste soort vlees en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Bak het in een pan met dikke bodem zodat deze gelijkmatig wordt verwarmd. Voor nog meer tips kun je de blog  5 tips voor heerlijk mals stoofvlees’ lezen.

Op hoeveel graden moet je stoven in de oven?

Neem een pan die geschikt is om in de oven te gaan. Zet de temperatuur op 175° graden en roer regelmatig door.