Turks

Turkse recepten zoals hummus, baklava,Turkse feta rolletjes of Turkse gehaktspies en nog veel meer Turkse gerechten

Turkse bulgursalade (kisir)
  • Bijgerecht
  • 25 min + 1 uur afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze frisse koude salade van bulgur met o.a. tomaat en komkommer, ook wel Kisir genoemd, is heerlijk op een warme dag of bij de BBQ

Mini pides met aubergine
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een snelle en lekkere snack gebaseerd op de Turkse pide met een vulling van kruidige aubergine en granaatappelpitten

Turkse dürüm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min minuten
  • 4 stuks
  • *

Lekkere fastfood met Turkse twist: goed gevulde wraps met kruidige reepjes, kool en tomaat met knoflooksaus

Kumpir
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze Turkse kumpir is een gevulde aardappel met een romige, kazige aardappelpuree afgemaakt met verschillende toppings en een knoflooksaus van Turkse yoghurt

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • **

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Börek met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 1 stuk
  • ***

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 stoven
  • 2-3 personen
  • **

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Kofte met yoghurt en komkommersalade
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Gegrilde kruidige gehaktballetjes met pitabrood, salade en sauzen

Turkse gourmet spiesjes
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 12 STUKS
  • *

Kruidige gehaktspiesjes met rode ui en feta uit het gourmetpannetje

Freekeh salade met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten

Turkse pizza
  • Hoofdgerecht
  • 90 MINUTEN
  • 5 STUKS
  • **

Zelfgemaakte Turkse pizza's, ook wel lahmacun genoemd, met een laagje gehakt, paprika en tomaat

Kofte
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 10 STUKS
  • *

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Pittige hummus met paprika
  • Lunch
  • 35 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Lekker gezond broodje met zelfgemaakte pittige hummus en gegrilde paprikareepjes

Turkse gehaktspies
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN + 10 MIN BAKKEN
  • 6 STUKS
  • **

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus

Fatayer
  • Voorgerecht
  • 35 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • **

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Abrikozen met pistache dessert
  • Nagerecht
  • 25 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Turkse pide
  • Lunch
  • 40 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Zelfgemaakte Turkse broodjes gevuld met een pittig gehaktmengsel

Baklava met pistache
  • Nagerecht
  • 30 MIN + 35 OVENTIJD
  • 15 STUKS
  • **

Turkse zoet hapje met maar 5 ingredienten van knapperig filodeeg met een vulling van noten uit de oven, lekker voor bij de high tea of als nagerecht

Turkse feta rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 40 MIN
  • 24 STUKS
  • **

Lekker hartig Turks hapje van fetakaas in filodeeg, ook wel sigara boregi genoemd