Ga naar de inhoud
Turkse recepten

Turkse recepten

De Turkse keuken is erg populair en veelzijdig. Je vindt veel gegrild vlees en vis, verse groente en fruit, salades en verschillende kruiden. Maak lekker een Turkse pizza (lahmacun), een bulgursalade of een pide met gehakt. Ook köfte, een dürüm of Turkse filodeeghapjes met feta zijn hartstikke lekker.

Uitgelicht recept

Turkse pizza

Zelfgemaakte Turkse pizza's, ook wel lahmacun genoemd, met een laagje gehakt, paprika en tomaat

1 U 30 M

Bekijk recept

Wat zijn typisch Turkse gerechten?

De Turkse keuken is in een hoop landen populair en is erg divers, doordat de Turkse keuken veel invloeden uit omliggende gebieden kent. In de omliggende gebieden vind je dan ook veel vergelijkbare gerechten. Typisch Turkse gerechten zijn bijvoorbeeld:


– Turkse pizza

– Döner kebab

– Shish (sis) kebab: gebakken vlees aan een spies

– Gevulde groenten en gevulde wijnbladeren (dolma)

– Köfte of Kofta

– Dürüm

– Pide

– Bulgur: een graanproduct vol vezels en voedingsstoffen

– Meze of mezze: verschillende hapjes, een soort tapas

– Baklava


Wat zijn Turkse eetgewoontes?

Is Turkije is eten niet alleen een noodzaak, maar vooral een sociale bezigheid. Iedereen komt het liefst bij elkaar om er een gezellige bezigheid van te maken. Het ontbijt legt een goede bodem voor de dag en is vaak wat hartiger dan we in Nederland gewend zijn. Zo eten ze in Turkije bij het ontbijt Turks brood, kaas, eieren, olijven, tomaat en pepers. Maar ook zoetigheden worden gegeten op brood, zoals jam en honing.