Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Turks

Turkse recepten zoals hummus, baklava,Turkse feta rolletjes of Turkse gehaktspies en nog veel meer Turkse gerechten

Kofte met yoghurt en komkommersalade

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Gegrilde kruidige gehaktballetjes met pitabrood, salade en sauzen

Turkse gourmet spiesjes

  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 12 STUKS
  • *

Kruidige gehaktspiesjes met rode ui en feta uit het gourmetpannetje

Pompoenhummus

  • Bijgerecht
  • 15 MIN +20 OVENTIJD
  • 1 PORTIE
  • *

Geniet tijdens de herfst van dit smeersel van geroosterde pompoen, kikkererwten rozemarijn

Freekeh salade met aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten

Turkse pizza

  • Hoofdgerecht
  • 90 MINUTEN
  • 5 STUKS
  • **

Zelfgemaakte Turkse pizza's, ook wel lahmacun genoemd, met een laagje gehakt, paprika en tomaat

Kofte

  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 10 STUKS
  • *

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Turkse bulgur salade

  • Bijgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde en frisse salade van bulgur met komkommer en tomaat, ook wel kisir genoemd

Pittige hummus met paprika

  • Lunch
  • 35 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Lekker gezond broodje met zelfgemaakte pittige hummus en gegrilde paprikareepjes

Turkse gehaktspies

  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN + 10 MIN BAKKEN
  • 6 STUKS
  • **

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus

Kibbeh met amandel

  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN + 4 MIN FRITUREN
  • 8 STUKS
  • **

Met lamsgehakt en amandel gevulde gehaktballen met een krokant korstje van bulgur

Fatayer

  • Hapjes
  • 35 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • **

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Abrikozen met pistache dessert

  • Nagerecht
  • 25 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Yoghurt met zoete warme abrikoosjes bestrooid met pistachenootjes

Turkse pide

  • Lunch
  • 40 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Zelfgemaakte Turkse broodjes gevuld met een pittig gehaktmengsel

Stoofschotel met vijgen

  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 2 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen 

Hummus

  • Hapjes
  • 15 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Puree op basis van kikkererwten die vaak met pitabrood of Turks brood wordt geserveerd

Baklava met pistache

  • Nagerecht
  • 30 MIN + 35 OVENTIJD
  • 15 STUKS
  • **

Turkse zoete lekkernij met pistache, lekker voor bij de high tea of als dessert.

Turkse feta rolletjes

  • Hapjes
  • 40 MIN
  • 24 STUKS
  • **

Lekker hartig Turks hapje van fetakaas in filodeeg, ook wel sigara boregi genoemd

Filodeeg met geitenkaas

  • Hapjes
  • 20 MIN + 1 UUR WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Krokante filodeeg hapjes met geitenkaas, gehakt en walnoten

Toast met feta tapenade

  • Hapjes
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Toast met een zelfgemaakte tapenade van feta en peterselie

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik