
Wellington met paddenstoelen
Deze wellington is een feestelijk vegetarisch gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is makkelijker te maken dan je misschien denkt en smaakt heerlijk met een frisse salade of aardappelpuree.
30 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 uitje
-
400 gr paddenstoelen en champignons ( in plakjes )
-
125 gr Kruidenroomkaas
-
1 snuf peper en zout
-
2 eetlepels bloem
-
1 theelepel Verse rozemarijn ( fijngehakt )
-
100 gr walnoten ( grof gehakt )
-
1 rol vers bladerdeeg
-
1 eetlepel paneermeel
-
1 ei
-
1 theelepel sesamzaadjes
-
olie of boter om in te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
-
Snipper het uitje fijn. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de ui enkele minuten tot deze glazig is.
-
Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak mee tot ze vocht beginnen los te laten. Schep alles in een zeef of vergiet en laat uitlekken en afkoelen.
-
Doe de uitgelekte paddenstoelen in een kom en voeg de kruidenroomkaas, peper, zout, bloem, rozemarijn en walnoten toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd 2 dunne reepjes van de lange zijde van het deeg af om later als decoratie te gebruiken.
-
Bestrooi een strook in het midden van het bladerdeeg met het paneermeel. Schep hierop het paddenstoelenmengsel en laat aan de randen 1 cm vrij.
-
Vouw de zijkanten een klein stukje over de vulling naar binnen. Rol daarna de wellington voorzichtig op en leg hem met de naad naar beneden op de bakplaat.
-
Decoreer de bovenzijde met de overgebleven reepjes deeg. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de wellington hiermee. Bestrooi met sesamzaadjes.
-
Bak de wellington met paddenstoelen in circa 25 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven. Laat iets afkoelen en snijd in plakken.
-
Bewaar de wellington maximaal 2 dagen in de koelkast en warm op in de oven op 180 graden voor een krokante korst.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker