Mini beef wellington

Deze makkelijke 1 persoons variant op de beef wellington met varkenshaas en spek is ideaal voor de kerst.

Ingrediënten
1 stuk varkenshaas a 300 gram
6 plakjes bladerdeeg
150 gr ontbijtspek in plakjes
1 eetl paneermeel
Klontje boter
200 gr paddestoelen (en/of kastanjechampignons)
30 gr pijnboompitten
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
1 theel tijm
 
Materialen
Vershoudfolie
 
Bereiding
Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Het laatste stuk (dunne gedeelte) vouw je dubbel zodat er toch 3 ongeveer even dikke stukken ontstaan. Doe de paddestoelen of champignons even in een keukenmachine of hak ze met een mes fijn. Verhit een beetje boter en bak de varkenshaas in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en fruit nu de sjalot een minuutje aan. Voeg het paddestoelen mengsel toe en breng op smaak met wat peper, zout en tijm. Bak dit ongeveer 10 minuten totdat het vocht is verdwenen. Voeg op het laatst de pijnboompitjes toe.
 
mini beefwellington01
mini beefwellington02
mini beefwellington03
Verwarm de oven op 180 graden. Leg ondertussen op een stuk vershoudfolie 2 velletje bladerdeeg velletje iets over elkaar en druk ze goed aan elkaar vast. Leg een paar plakjes ontbijtspek er mooi bovenop. Schep wat van het paddestoelen mengsel in het midden en bestrooi met een beetje paneermeel. Leg een stuk varkenshaas er bovenop en klap de stukken, met behulp van het vershoudfolie, naar boven om het stuk vlees. Druk de bovenkant goed vast en vouw de zijkanten als een soort envelop dicht. Zorg dat alle naden goed dicht zitten.
 
mini beefwellington04
mini beefwellington05
mini beefwellington06
Herhaal dit met de andere stukken vlees. Leg de pakketjes op een stuk bakpapier en bestrijk ze met wat ei. Zet ze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi krokant en licht bruin is. Serveer deze makkelijke beef wellington met wat aardappeltjes en/of een salade.
 
164 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.