Mini beef wellington

Deze makkelijke 1 persoons variant op de beef wellington met varkenshaas en spek is ideaal voor de kerst.

Ingrediënten
1 stuk varkenshaas a 300 gram
6 plakjes bladerdeeg
150 gr ontbijtspek in plakjes
1 eetl paneermeel
Klontje boter
200 gr paddestoelen (en/of kastanjechampignons)
30 gr pijnboompitten
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
1 theel tijm
 
Materialen
Vershoudfolie
 
Bereiding
Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Het laatste stuk (dunne gedeelte) vouw je dubbel zodat er toch 3 ongeveer even dikke stukken ontstaan. Doe de paddestoelen of champignons even in een keukenmachine of hak ze met een mes fijn. Verhit een beetje boter en bak de varkenshaas in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en fruit nu de sjalot een minuutje aan. Voeg het paddestoelen mengsel toe en breng op smaak met wat peper, zout en tijm. Bak dit ongeveer 10 minuten totdat het vocht is verdwenen. Voeg op het laatst de pijnboompitjes toe.
 
mini beefwellington01
mini beefwellington02
mini beefwellington03
Verwarm de oven op 180 graden. Leg ondertussen op een stuk vershoudfolie 2 velletje bladerdeeg velletje iets over elkaar en druk ze goed aan elkaar vast. Leg een paar plakjes ontbijtspek er mooi bovenop. Schep wat van het paddestoelen mengsel in het midden en bestrooi met een beetje paneermeel. Leg een stuk varkenshaas er bovenop en klap de stukken, met behulp van het vershoudfolie, naar boven om het stuk vlees. Druk de bovenkant goed vast en vouw de zijkanten als een soort envelop dicht. Zorg dat alle naden goed dicht zitten.
 
mini beefwellington04
mini beefwellington05
mini beefwellington06
Herhaal dit met de andere stukken vlees. Leg de pakketjes op een stuk bakpapier en bestrijk ze met wat ei. Zet ze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi krokant en licht bruin is. Serveer deze makkelijke beef wellington met wat aardappeltjes en/of een salade.
 
Vind je dit leuk?
178 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!